Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Zadnji naziv najkoristnejšega igralca v ligi za prvaka pripadel kapetanu Olimpije

V moškem državnem prvenstvu se je minuli vikend končala liga za prvaka, v njenem zadnjem, 10. kolu pa je najkoristnejši igralec postal igralec Uniona Olimpije Gregor Hrovat, ki je na gostujoči tekmi proti Krki zabeležil indeks 30.

Helios Suns, Sixt Primorska in Tajfun v nove izzive z novim trenerjem

V moškem državnem prvenstvu se za naslov prvaka borijo le še štiri ekipe, preostalih osem pa je že končalo letošnjo sezono. Med njimi so tudi Helios Suns, Sixt Primorska in Tajfun, ki bodo v naslednjih tednih ustoličili nove glavne trenerje.

VIDEO: Šenčur ostaja prvoligaš, Podčetrtek s Škofjo Loko in Portorožem v 2. SKL

V moškem državnem prvenstvu se je zadnje kolo danes odigralo tudi v ligi za obstanek. V odločilni tekmi za preostalo prosto mesto v prihodnji sezoni lige Nova KBM sta se pomerila Šenčur Gorenjska gradbena družba in Terme Olimia Podčetrtek, zmago in obstanek pa so si zagotovili Šenčurjani. V preostali tekmi kola je Sixt Primorska porazila Tajfun in tako zmagovito končala krstno sezono med prvoligaši.

"Združene države Amerike so prava pot zame"

Slovenski krilni košarkar Gaber Ožegovič, ki bo v soboto končal s sezono in igranjem za Sixt Primorsko, bo kariero nadaljeval v Združenih državah Amerike.

Krki in Rogaški sta se v polfinalu pridružila Zlatorog in Olimpija

Union Olimpija in Zlatorog sta z veliko zmago nad Krko in Hopsi postala zadnja dva polfinalista lige Nova KBM. Laščani so doma zmagali z 71:67, Ljubljančani pa so v gosteh slavili z 71:67. V preostalem dvoboju zadnjega kola lige za prvaka so Helios Sunsi visoko premagali Rogaško in vknjižili svojo prvo zmago v drugem delu tekmovanja.

V Šenčur prihaja cela truma navijačev Podčetrtka

Jutri bodo postala znana imena vseh slovenskih klubov, ki bodo v ligi Nova KBM napredovali v polfinale oziroma obstali med elito. V ligi za prvaka bo najbolj pestro v Novem mestu in Laškem, v ligi za obstanek pa se bo najbolj iskrilo v Šenčurju.

Več člankov...

Iskalnik