Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Dragić na koncu v Krko

Zoran Dragić bo podpisal večletno pogodbo z novomeško Krko, potem ko sta se Krka in Slovan dogovorila za njegovo odškodnino, ki naj bi znašala kar 140.000 evrov. Zoran že nekaj dni trenira s Krko, igral pa je tudi na prijateljski tekmi s Partizanom.

Atanacković pridobil slovensko državljanstvo

Krilni center Zlatoroga Simo Atanacković (206 cm, 1990) je pridobil polno slovensko državljanstvo. V lanski sezoni je na 27 tekmah za Zlatorog igral po 9,3 minute na tekmo in dosegal po 3 točke in 1,9 skoka. V letošnji sezoni bi moral dobiti več priložnosti.

Fon in Đapa na Slovanu

Miha FonGeoplin Slovan se je okrepil z branilcem Mihom Fonom (194 cm, 1984), ki je nazadnje igral v Ukrajini, v lanski sezoni pa ni igral. Iz Parkljev pa se je preselil krilni center Dalibor Đapa (204 cm, 1984), ki je v lanski sezoni v 22 tekmah povprečno dosegal po 15,2 točke in 6,4 skoka na tekmo.

Hohler v Šentjurju

Šenjurčane je okrepil branilec Dejan Hohler (188 cm, 1986). V zadnjih dveh sezonah je igral v Grčiji, pred tem pa v Olimpiji, Rogli in hrvaški Šibenki. V lanski sezoni je v drugi grški ligi za Ikaroi Serron dosegal po 5,5 točke, 2 skoka in 1,9 podaje v 22,6 minutah na tekmo.

Potočnik uradno v Škofji Loki

Gašper Potočnik se je že vse od odhoda iz Olimpije in odhoda trenerja članske ekipe Damjanoviča iz Škofje Loke omenjal kot novi trener LTH Cast Mercatorja, sedaj pa je to postalo tudi uradno. Potočnik je bil v minulih dveh sezonah pomočnik pri Unionu Olimpiji, pred tem pa je bil štiri leta glavni trener prav v Škofji Loki.

Škrlec v Parkljih

Borisa Jeršina bo v Parkljih zamenjal 20-letni obetavni branilec Klemen Škrlec, ki je v lanski sezoni v 1.B SKL za Litijo dosegal po 11,3 točke, 3,5 skoka in 3,1 podaje na tekmo ter bil eden od najboljših igralcev v ekipi.

Več člankov...

Iskalnik