Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Znani udeleženci 7. memoriala Matjaža Natka

V Šoštanju bodo letos pripravili že 7. memorial v spomin na košarkarskega zanesenjaka iz Šalešeke doline, Matjaža Natka. 17. in 18. septebra se bodo na turnirju v Športni dvorani Šoštanj poleg domače Elektre merili še Hopsi, Dubrava Zagreb in Worthersee Piraten iz Celovca.

Maribor Messer z novim predsednikom

V soboto je imel novopečeni prvoligaš občni zbor kluba, na katerem so člani kluba izbirali novega predsednika kluba. To je postal Andrej Plos. Na občnem zboru so izvolili tudi ostale organe - upravni in nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo.

Olimpija tesno izgubila proti Albi, Helios dvakrat tesno z Rusi

Union Olimpija se mudi v Berlinu, kjer so bo na dveh tekmah pomerila z Albo. Na prvi tekmi so tesno izgubili z 80:76, najboljši strelec Ljubljančanov je bil Aloysius Anagonye z 18 točkami, Sašo Ožbolt jih je dodal 13, Goran Jagodnik pa že na prvi tekmi (brez treninga) 12.

Atanacković pridobil slovensko državljanstvo

Krilni center Zlatoroga Simo Atanacković (206 cm, 1990) je pridobil polno slovensko državljanstvo. V lanski sezoni je na 27 tekmah za Zlatorog igral po 9,3 minute na tekmo in dosegal po 3 točke in 1,9 skoka. V letošnji sezoni bi moral dobiti več priložnosti.

Dragić na koncu v Krko

Zoran Dragić bo podpisal večletno pogodbo z novomeško Krko, potem ko sta se Krka in Slovan dogovorila za njegovo odškodnino, ki naj bi znašala kar 140.000 evrov. Zoran že nekaj dni trenira s Krko, igral pa je tudi na prijateljski tekmi s Partizanom.

Fon in Đapa na Slovanu

Miha FonGeoplin Slovan se je okrepil z branilcem Mihom Fonom (194 cm, 1984), ki je nazadnje igral v Ukrajini, v lanski sezoni pa ni igral. Iz Parkljev pa se je preselil krilni center Dalibor Đapa (204 cm, 1984), ki je v lanski sezoni v 22 tekmah povprečno dosegal po 15,2 točke in 6,4 skoka na tekmo.

Več člankov...

Iskalnik