Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Maribor napreduje v Ligo za prvaka

liga_telemachKončan je redni del Lige Telemach, ki je bil napet do konca, saj je odločitev o šestem potniku v Ligo za prvaka padla šele v zadnjem krogu. Med osem najboljših ekip (ligi se pridružujeta tudi Krka in Union Olimpija) potujejo tudi Mariborčani, ki so napeto spremljali obračun med Zlatorogom in Šentjurjem, ki bi moral za napredovanje v Treh lilijah zmagati, kar pa mu ni uspelo (68:79)

Liga Telemach: Napoved 18. kroga

liga_telemachZadnji, 18. krog Lige Telemach, nam ponuja kar nekaj zanimivih tekem. Šentjur se podaja na gostovanje v Tri Lilije, kjer za pot v končnico državnega prvenstva potrebujejo zmago, Hopsi na Polzeli gostijo Elektro, na Ježici Parklji upajo na prvo letošnjo zmago, njihov nasprotnik bo ekipa iz Škofje Loke, tekmo za drugo mesto pa bosta odigrala Helios in Geoplin Slovan. Maribor je prost.

Maribor skočil pred Šentjurčane

liga_telemachIzbranci Slobodana Rmuša so na vročem parketu v Hruševcu v 17. krogu Lige Telemach z 81:70 ugnali Šentjur in se na lestvici zavihteli pred četo Damjana Novakovića. Ta bo morala, če se želi uvrstiti v Ligo za prvaka, v zadnjem krogu naslednji konec tedna ugnati Zlatorog, v primeru poraza, pa bodo zadnji potniki med najboljše ekipe Mariborčani.

Stanko Sebič ponagajal Šentjurju

liga_telemachPotem, ko so košarkarji Maribora Messerja v 16. krogu Lige Telemach s 77:64 ugnali LTHCast Mercator, so srečanje na Polzeli s 75:76 izgubili Šentjurčani, ki jim je uvrstitev Ligo za prvaka (zaenkrat) onemogočil Stanko Sebič, ki je po trojki Ivana Držića za vodstvo Šentjurja v zadnjih sekundah s polaganjem odločil srečanje. To pomeni, da bo zadnjega potnika v ligo za prvaka odločil naslednji krog, ko se bosta v spopadla oba konkurenta.

Liga Telemach: Napoved 17. kroga

liga_telemach17. krog Lige Telemach se he začel z ljubljanskim dvobojem med Geoplinom Slovanom in Parklji Bežigrad, Slovan je dosegel prepričljivo zmago. Ostale tri tekme so na sporedu v soboto, najpomembnejša bo tista med Mariborom in Šentjurjem, na kateri se bo odločalo o potniku v Ligo za prvaka. Elektra bo doma gostila Helios, Škofjeločani pa Zlatorog.

Klemen Lorbek uradno v Slovanu

slovan_logoKlemen Lorbek, ki je v letošnji sezoni bil v kadru Unionu Olimpije, igral pa je bolj malo, se je preselil v Geoplin Slovan. Po podpisu Sama Udriha je očitno v Olimpiji postal odveč, saj igralca igrata na istemu položaju, poleg tega Olimpija tako ni izgubila slovenskega igralca, dragocenega za slovensko kvoto v državnem prvenstvu. Za 22-letnega Lorbka bo to že šesti klub v njegovi karieri.

Več člankov...

Iskalnik