Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

MVP 6. kroga: Vladimir Panić

zoga.kosarkaSrbski branilec Vladimir Panić, ki je dres Zlatoroga oblekel pred začetkom te sezone Lige Telemach, je že drugič v Ligi Telemach za prvaka in skupno petič postal najkoristnejši košarkar kroga. Na tekmi proti Elektri Šoštanju, ki so jo Laščani izgubili s 83:85, je zbral 32 točk, s čimer je bil tudi najboljši strelec minulih tekem.

Visoke zmage favoritov, prva zmaga Parkljev

liga_telemachZadnji dan 2. kroga Lige Telemach za prvaka, ki se je razvlekel čez cel vikend, so se do zmag dokopali Hopsi in Krka. Prvi so v dvorani Tabor z 88:70 ugnali Maribor Messer, Novomeščani, ki jih v sredo čaka obračun z Lukoilom, pa so bili doma boljši od Elektre Šoštanja (77:54). V petek so košarkarji Zlatoroga na Kodeljevem ugnali Geoplin Slovan (66:45), v soboto pa je Union Olimpija pred kamerami TV Slovenija s 87:75 premagala Helios Domžale.

Vjeko Petrović razočaral Hopse

liga_telemachKošarkarji Heliosa iz Domžal so v 1. krogu Lige Telemach za prvaka po razburljivi končnici na Polzeli s 77:76 ugnali Hopse. Tekmo je odločil Vjeko Petrović s polaganjem tri sekunde pred koncem. Union Olimpija je doma z 82:60 ugnala Elektro Šoštanj, Krka v gosteh Geoplin Slovan (89:68), Zlatorog pa doma Maribor Messer (81:61).

Liga Telemach: Napoved 18. kroga

liga_telemachZadnji, 18. krog Lige Telemach, nam ponuja kar nekaj zanimivih tekem. Šentjur se podaja na gostovanje v Tri Lilije, kjer za pot v končnico državnega prvenstva potrebujejo zmago, Hopsi na Polzeli gostijo Elektro, na Ježici Parklji upajo na prvo letošnjo zmago, njihov nasprotnik bo ekipa iz Škofje Loke, tekmo za drugo mesto pa bosta odigrala Helios in Geoplin Slovan. Maribor je prost.

Maribor napreduje v Ligo za prvaka

liga_telemachKončan je redni del Lige Telemach, ki je bil napet do konca, saj je odločitev o šestem potniku v Ligo za prvaka padla šele v zadnjem krogu. Med osem najboljših ekip (ligi se pridružujeta tudi Krka in Union Olimpija) potujejo tudi Mariborčani, ki so napeto spremljali obračun med Zlatorogom in Šentjurjem, ki bi moral za napredovanje v Treh lilijah zmagati, kar pa mu ni uspelo (68:79)

Maribor skočil pred Šentjurčane

liga_telemachIzbranci Slobodana Rmuša so na vročem parketu v Hruševcu v 17. krogu Lige Telemach z 81:70 ugnali Šentjur in se na lestvici zavihteli pred četo Damjana Novakovića. Ta bo morala, če se želi uvrstiti v Ligo za prvaka, v zadnjem krogu naslednji konec tedna ugnati Zlatorog, v primeru poraza, pa bodo zadnji potniki med najboljše ekipe Mariborčani.

Več člankov...

Iskalnik