Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Šentjur sestavil ekipo

Šentjur je bil v lanski sezoni lepo presenečenje lige Telemach, saj so se uvrstili kar v polfinale in se dostojno upirali Unionu Olimpiji. Mesec pred začetkom lige so Štajerci že sestavili kader, sprememb ni veliko, a so klub zapustili trije najpomembnejši košarkarji.

Rajgelj bi v 14 dneh dopolnil ekipo

Union Olimpija ima tri tedne pred začetkom Lige NLB in dobre štiri tedne pred začetkom Evrolige le štiti košarkarje s popolno rešenim statusom. Še nekaj je takih, s katerimi pogovori potekajo, veliko pa je takih, ki se Olimpiji raje izognejo. Posebna zgodba sta Sašo Ožbolt in Vlado Ilievski.

Visoki zmagi Hopsov in Elektre

Včeraj se je v Šoštanju začel 7. memorial Matjaža Natka. Prvi dan sta obe slovenski ekipi dosegli visoki zmagi, domača Elektra je z 92:63 ugnala celovško ekipo Worthersee Piraten, Hopsi pa z 90:69 zagrebško Dubravo.

Visok poraz Olimpije, mladi v Škofjo Loko

Union Olimpija je v Kranjski Gori odigrala pripravljalno tekmo proti CSKA-ju in izgubila s 76:58. Najboljši strelec je bil Aloysius Anagonye s 13 točkami. Na preizkušnjo v Ljubljano je sicer prišel ameriški organizator igre, znano je tudi, da se bodo mladi zopet kalili v Škofji Loki.

Markič v Slovan

Miha Markič je novi igralec Slovana. Na Kodeljevem je sicer treniral večino časa med poletnim premorom, po odhodu Dejana Mlakarja pa je bilo pričakovati njegov podpis. Vodstvo kluba je bilo z njegovimi predstavami na pripravljalnih tekmah očitno zadovoljno, igralec pa tudi s ponujenimi pogoji.

Še drugi tesen poraz Olimpije proti Albi

Olimpija je še drugič v dveh dneh v Berlinu igrala proti Albi in še drugič tesno izgubila, tokrat z 71:70. Tekmo so Ljubljančani začeli zelo slabo in izgubljali že za 15 točk, a se nato z borbeno igro, ki bo letos očitno zaščitni znak ekipe, vrnili v igro.

 

Več člankov...

Iskalnik