Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Maribor skočil pred Šentjurčane

liga_telemachIzbranci Slobodana Rmuša so na vročem parketu v Hruševcu v 17. krogu Lige Telemach z 81:70 ugnali Šentjur in se na lestvici zavihteli pred četo Damjana Novakovića. Ta bo morala, če se želi uvrstiti v Ligo za prvaka, v zadnjem krogu naslednji konec tedna ugnati Zlatorog, v primeru poraza, pa bodo zadnji potniki med najboljše ekipe Mariborčani.

Liga Telemach: Napoved 17. kroga

liga_telemach17. krog Lige Telemach se he začel z ljubljanskim dvobojem med Geoplinom Slovanom in Parklji Bežigrad, Slovan je dosegel prepričljivo zmago. Ostale tri tekme so na sporedu v soboto, najpomembnejša bo tista med Mariborom in Šentjurjem, na kateri se bo odločalo o potniku v Ligo za prvaka. Elektra bo doma gostila Helios, Škofjeločani pa Zlatorog.

Stanko Sebič ponagajal Šentjurju

liga_telemachPotem, ko so košarkarji Maribora Messerja v 16. krogu Lige Telemach s 77:64 ugnali LTHCast Mercator, so srečanje na Polzeli s 75:76 izgubili Šentjurčani, ki jim je uvrstitev Ligo za prvaka (zaenkrat) onemogočil Stanko Sebič, ki je po trojki Ivana Držića za vodstvo Šentjurja v zadnjih sekundah s polaganjem odločil srečanje. To pomeni, da bo zadnjega potnika v ligo za prvaka odločil naslednji krog, ko se bosta v spopadla oba konkurenta.

Zlatorog tesno ugnal Geoplin Slovan

liga_telemachPo tem, ko so bili košarkarji Zlatoroga od Geoplina Slovana boljši že v četrtfinalu Pokala Spar, so enak uspeh ponovili tudi v 16. krogu Lige Telemach, v katerem so ljubljanske kolege ugnali s 73:69. Najboljši igralec izbrancev Aleša Pipana je bil Luka Lapornik s 16 točkami in 8 skoki, medtem ko je bil pri Kodeljevčanih najuspešnejši Dalibor Đapa (17 točk, 7 skokov).

Klemen Lorbek uradno v Slovanu

slovan_logoKlemen Lorbek, ki je v letošnji sezoni bil v kadru Unionu Olimpije, igral pa je bolj malo, se je preselil v Geoplin Slovan. Po podpisu Sama Udriha je očitno v Olimpiji postal odveč, saj igralca igrata na istemu položaju, poleg tega Olimpija tako ni izgubila slovenskega igralca, dragocenega za slovensko kvoto v državnem prvenstvu. Za 22-letnega Lorbka bo to že šesti klub v njegovi karieri.

Samo Udrih okrepil Olimpijo

olimpija_logoPo več tednih kontakta s Samom Udrihom in pregovarjanja uprave je trener Uniona Olimpije Jure Zdovc v svojo ekipo končno dobil igralca, ki si ga je želel že pred sezono. 31-letni branilec bo imel pravico nastopa že ta četrtek na tekmi Evrolige proti Maccabiju, zelo prav pa bo Olimpiji prišel tudi v ligi NLB ter v Ligi Telemach, tudi zaradi kvote slovenskih igralcev. Uprava kluba hoče hkrati prekiniti sodelovanje z Marquejem Perryem in Aloysiusom Anagonyem.

Več člankov...

Iskalnik