Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Simo Atanacković: Dali bomo vse od sebe

Simo Atanacković je krilni košarkar Zlatoroga, ki se je znašel tudi na seznamu (izbirni trening) novopečenega selektorja Slovenije, Božidarja Maljkovića. Kakorkoli že, njegov klub je v torek moral priznati premoč novomeške Krke, ki je bila boljša kar za 24 točk (74:50). Simo je na koncu zbral 10 točk in temu dodal še 11 skokov. Povprašali smo ga nekaj o prvi polfinalni tekmi, za konec pa še za izjavo pred drugo. 

 

 

 

 

   

Klobučar verjame da se bodo Zmaji že jutri uvrstili v finale

Na prvi tekmi je Olimpija imela veliko dela z Domžalčani, ki so se uspešno upirali favoriziranim gostiteljem vse do sklepne četrtine, ko je sledil usodni padec. Helios bo imel že jutri na domačem parketu popravni izpit, kjer bo za obe moštvi štela le zmaga. Pred drugo polfinalno tekmo smo za izjavo prosili Klemna Prepeliča in Jako Klobučarja, ki sta povedala nekaj tudi o prvi, torkovi tekmi.

 

 

 

 

 

 

 

Liga Telemach: Alilović verjame da bodo igrali veliko bolje, načrt Laščanov popraviti bled vtis

liga_telemachV četrtek bosta moštvi Zlatoroga in Heliosa skušala izenačiti izid v zmagah na 1:1. Krka bo v dvoboju z Zlatorogom lahko v ogenj poslala Jureta Balažiča, medtem ko bo Olimpija lahko znova računala na usluge Američana Kennyja Gregoryja. Oba omenjenega igralca sta namreč odslužila kazen (prepoved igranja ene tekme zaradi medsebojnega obračuna). Srečanje med Heliosom in Olimpijo pa si boste lahko ogledali tudi na SLO 2.

Liga Telemach: Začenja se polfinale

liga_telemachDanes bo v Stožicah in Novem mestu pokalo po šivih, saj bosta na sporedu prvi dve polfinalni tekmi. Novomeška Krka se bo udarila z Zlatorogom, Zmaji pa bodo gostili domžalski Helios. Obe tekmi se bosta pričeli ob 18. uri. Dvoboj med Olimpijo in Heliosom si bosta lahko ogledali tudi na SLO 2.

Liga UPC: Zmaji po preobratu v zadnji četrtini do zmage, Krka suvereno

liga_telemachPrvi tekmi polfinala sta se razpletli pričakovano. V Stožicah je imela favorizirana Olimpija veliko dela z Domžalčani. Slednji so že po prvem delu igre imeli več od igre. Tudi pred sklepno četrtino je bolje kazalo gostujočim košarkarjem (47:52). Zmaji pa so v zadnji četrtini izbruhali največ ognja in po velikem preobratu prišli do prve zmage. Na drugem srečanju v Novem mestu so Krkaši skozi celotni del igre narekovali tempo in prišli do zanesljive zmage.

Luka Lapornik: V polfinalu bomo imeli težko delo

Luka Lapornik (24.10.88) je v moštvu Zlatoroga trenutno drugi najboljši strelec takoj za prvo violino, Srbom Vladimirjem Panićem. Postavili smo mu nekaj vprašanj pred začetkom polfinala, v katerem bo njegovo moštvo merilo moči z novomeško Krko, ki je v letošnji sezoni že osvojila pokal EuroChallenge in je hkrati tudi branilka naslova.

 

 

Več člankov...

Iskalnik