Košarka je zakon!

 
 
 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Čebular uradno v Slovanu, Paravinja v Parklje

Geoplin Slovan je tudi uradno okrepil branilec Sandi Čebular, ki je z ljubljanskim prvoligašem oddelal skoraj celotne priprave. V lanski sezoni je bil eden najboljših igralcev v državnem prvenstvu, za Šentjur je dosegal po 20,7 točke na tekmo. Letos je bil tudi na seznamu rezerv za člansko reprezentanco.

Hopsom drama kroga proti Heliosu

Polzelski košarkarji so z odliko začeli novo sezono Lige Telemach, saj so s 75:74 doma ugnali lanske polfinaliste, košarkarje Heliosa iz Domžal in zbrali prvi par točk v boju za Ligo za prvaka. Mož odločitve je bil tudi najboljši strelec izbrancev Tončija Mašine, Matej Venta (14 točk), ki je 32 sekund pred koncem z dvema zadetima prostima metoma postavil izid tekme.

Letos bo Liga Telemach drugačna

V soboto se začne tudi najmočnejše člansko tekmovanje pri nas, Liga Telemach. Zaradi različnih dejavnikov, katerih skupni imenovalec je pomanjkanje denarnih sredstev, bo tekmovanje precej drugačno kot v preteklih letih. Manj bo moštev, manj bo tujcev, več pa bo mladih igralcev.

Slovan doma boljši od Zlatoroga

slovan_logoLe tri dni pred začetkom jubilejne 20. sezone Lige Telemach, sta se na pripravljalni tekmi na Kodeljevem pomerila Geoplin Slovan in Zlatorog Laško, boljšo pa je na koncu potegnilo moštvo iz Kodeljevega, ki je zmagalo s 77:63. Največ točk je dosegel reprezentančni kandidat Matej Krušič, ki je zbral 20 točk, na drugi strani pa jih je 16 dosegel Saša Mijajlović.

Trenerji pred začetkom Lige Telemach

Trenerji najmočnejših slovenskih moških klubov, ki so del rednega dela Lige Telemach, so na novinarski konferenci v ljubljanskem City hotelu spregovorili o ciljih in načrtih svojih ekip v jubilejni, dvajseti sezoni. Ta se s tekmo med Maribor Messerjem in Elektro začenja že v soboto, 16. oktobra, ob 18.00 in se uro kasneje nadaljuje z ostalimi obračuni.

Vrsaljko okrepil Hopse

hopsi_logoPo sporazumni prekinitvi pogodbe s Nemanjo Jelesijevičem so Hopsi na položaju centra ostali le z Dimitryem Sviridovom, nekaj dni pred začetkom prvenstva, pa so Polzelani v svoje vrste pripeljali 28-letnega Denisa Vrsaljka, ki je svojo košarkarsko kariero začel v Zadru, nazadnje pa je igral za bosanski Mostar, kjer je v povprečju dosegal po 4,4 točke na tekmo.

Več člankov...

Iskalnik