Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Podčetrtčani na robu izpada iz prve lige

Sinoči se je v ligi Nova KBM odigrala prva tekma 7. kola lige za obstanek. V Podčetrtku je ekipa Term Olimia Podčetrtka gostila vodilno Sixt Primorsko in s porazom močno ogrozila svoj obstanek med slovenskimi prvoligaši.

Hopsi bodo polfinale lovili z enim centrom manj

Moštvo Hopsov s Polzele pred zadnjimi štirimi krogi lige Nova KBM za prvaka ne računa več na usluge slovenskega centra.

Žiga Dimec prvič najkoristnejši igralec

V ligi Nova KBM je bil za najkoristnejšega igralca kola prvič v sezoni izbran 24-letni center Krke Žiga Dimec, ki je v 6. kolu lige za prvaka ob domači zmagi proti Helios Sunsom dosegel indeks 23. V statistiko je vpisal 18 točk, 8 skokov in 1 blokado.

VIDEO: Hopsi ugnali Olimpijo, Krka gladko čez Helios Sunse

V ligi Nova KBM sta se sinoči odigrali preostali tekmi 6. kola lige za prvaka. Pomembno zmago so si zagotovili košarkarji Hopsov in Krke, ki so na domačem parketu porazili Union Olimpijo in Helios Sunse.

Tajfun in Šenčur na pragu obstanka v prvi ligi

V moškem državnem prvenstvu so bile včeraj na sporedu tudi tekme 6. kola lige za obstanek. Prenost domačega terena je uspelo unovčiti le Sixt Primorski, ki je premagala LTH Castings, Portorož in Terme Olimia Podčetrtek pa sta obračun proti Šenčurju Gorenjski gradbeni družbi oziroma Tajfunu izgubila.

Rogaška po dveh podaljških še tretjič v sezoni ugnala Zlatorog

V moškem državnem prvenstvu se je začelo 6. kolo lige za prvaka. Na prvi tekmi druge polovice drugega dela tekmovanja sta se v Rogaški Slatini pomerila prvouvrščena Rogaška in tretjeuvrščeni Zlatorog, po kar dveh podaljških pa so zmago vknjižili Slatinčani.

Več člankov...

Iskalnik