Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Sandi Čebular: ''Tajfun bo mlel še naprej!''

Mošto Tajfuna je v ligi ABA v zadnjem mesecu zares vroče, saj so varovanci Dejana Mihevca slavili zmago na kar petih od zadnjih šestih srečanj in so se zasidrali na trenutno peto mesto na lestvici. Sandi Čebular je bil eden od vlečnih konj moštva, zato smo z njim opravili intervju.

(foto: ABA)

Potem, ko so vam mnogi očitali pomanjkanje samozavesti na gostovanjih, ste v ligi ABA na gostovanju osvojili par točk že drugič zapored, ko ste v Nikšiću ugnali Sutjesko. Kaj je sprožilo ta klik, da se niste znašli le v zmagovalnem nizu, pač pa začeli zmagovati tudi v gosteh?

Ni bilo posebnega klika, ki bi vplival na zmage v gosteh, enostavno je bil čas za to. Že na nekaj prejšnjih gostujočih tekmah smo imeli možnosti za zmago, pa tega nismo uspeli izkoristiti. Glede na to, da se kot ekipa super ujamemo in smo si do sedaj pridobili pomembne izkušnje, verjamem, da bomo v nadaljevanju lige v takšnih situacijah znali tekme prelomiti v našo korist.

Zadnji uspešen niz se je začel s prepričljivo zmago proti velikanu slovenske klubske košarke Union Olimpiji. Kako pomemben je bil ta uspeh za samozavest moštva?

Glede na sistem lige, je bila ta tekma ravno tako pomembna kot vse ostale. Priprave nanjo niso bile nič drugačne kot sicer. Glede na zgodovino je Union Olimpija zelo renomiran klub, tekma je vedno zanimiva za veliko število gledalcev, 'manjši klubi pa se moramo proti 'večjim' neprestano dokazovati, tako da je bila seveda zmaga še slajša.

Vi ste se izkazali kot eden ključnih mož v konceptu Dejana Mihevca v tej sezoni - nekajkrat ste bili celo zelo blizu nazivu igralca kola. Kako sami vidite svojo vlogo v moštvu, tako na parketu, kot izven njega?

Vem kaj se na parketu pričakuje od mene in to skušam izpolniti. Bolj kot nazivi igralca kola me zanimajo zmage ekipe in za to je potreben doprinos vsakega člana. Tudi izven parketa se s soigralci dobro razumemo. Veliko se šalimo, nismo konfliktni in si pomagamo.

V ligi ABA ne nastopate prvič, saj ste predhodno že imeli po eno epizodo v dresih Union Olimpije in Heliosa, ki pa se nista odvili povsem po vaših željah. Letos je zgodba drugačna, saj ste začeli upravičevati visoka pričakovanja, ki so jih strokovnjaki izražali o vaši karieri pred leti. Se počutite kot da igrate v življenjski formi in koliko k temu prispeva dejstvo, da igrate v vašem domačem okolju?

Res je, da pretekli dve epizodi nista tekli po mojih željah in sem vesel, da imam končno na tem nivoju tekmovanja pomembnejšo vlogo v ekipi in priložnost, da dokažem česa sem sposoben. Ne bi govoril o življenjski formi, ampak o zaupanju in poznavanju mojih sposobnosti. V preteklih sistemih ni bilo želje ali hotenja, da bi od mene pridobili največ, ampak so me omejevali, sam sem v svoje sposobnosti verjel ves čas. Domače okolje nima posebnega vpliva na moje igre, saj se je potrebno tudi v tem okolju neprestano dokazovati. Je pa resnično poseben čar igrati pred odličnimi šentjurskimi navijači, ki nas spremljajo tudi na gostovanjih in nam s svojo podporo tako vlivajo dodatnih moči.

Kot že omenjeno, po dolgih letih spet igrate v klubu, kjer ste začeli svojo profesionalno kariero. Kaj za kraj kot je Šentjur pomeni dejstvo, da klub letos prvič igra v mednarodnem tekmovanju? Je navdušenje nad košarko naraslo? Vas ljudje na ulicah ustavljajo in nagovarjajo?

Seveda je za klub igranje v mednarodnem tekmovanju stopnička višje, saj do letošnje sezone te priložnosti še ni imel. Glede na lep obisk v ne ravno domači dvorani v Golovcu, vidim, da se je v regiji zanimanje za košarko povečalo. Do zdaj smo bili veliko na poti in redko so imeli ljudje priložnost, da bi nas ustavljali in nagovarjali na ulicah.

Kje ob koncu sezone vidite vaše moštvo? Kakšna so pričakovanja in želje?

Ne razmišljam dosti o rezultatu ob koncu sezone, ampak sem z glavo od tekme do tekme. Imam svoje skrite želje in cilje, kje bi rad zaključil z ekipo, ki pa naj ostanejo skrite. Napovedi raznih ''strokovnjakov'' pred sezono niso bile najboljše in marsikomu smo že zaprli usta, a tajfunovci se s tem ne bomo zadovoljili in bomo dali vse od sebe, da bomo mleli še naprej.

Vir: ABA liga

Share

Komentarji   

 
+5 #4 slatna 16:38 16-12-2015
Bravo Sandi, torej se vidimo tam kot lani!
Citat
 
 
+15 #3 ponos 16:06 16-12-2015
Tajfun je lahko vzgled vsem slovenskim klubom.
Citat
 
 
+10 #2 joško 15:11 16-12-2015
Bravo Sandi... Samo tako naprej! Naj ostali klubi zapravljajo ¨milijone¨ in se vlečejo iz dolgov vi pa naprej dokazujte, da se s pametno sestavo roosterja in ekipno igro lahko dosežejo izvrstni rezultati.
Citat
 
 
+14 #1 Mario 14:34 16-12-2015
Edini ki nima nobenih vez al pa da ga rinejo naprej...vse je dosegel trdnim delom in odrekanjem. ..poznam ga osebno tak da zdej pametnjakovici ne solit pamet neki...
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik