Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Primorac Branik v novo sezono oslabljen

Mariborski klub Primorac Branik je v lanski in predlanski sezoni po napredovanju iz 2. SKL v 1.B SKL dosegel lepe rezultate, obakrat je pristal na 4. mestu. V letošnji sezoni pa bodo rezultati najbrž slabši, saj se je klub soočil s finančnimi težavami.

Že takoj je bilo jasno, da v klubu ne bodo mogli obdržati nekaj najboljših mladih igralcev, ki so sicer lani sestavljali jedro članske ekipe. Marko Vrankovič, Klemen Prepelič in Urban Gorjanc so odšli v domžalski Helios, Marko Cej pa k mestnemu rivalu Messerju. Klub je zapustil tudi trener Matej Bakšič, ki je prevzel Rogaško.

V letošnji sezoni bo na trenerski klopi Mario Primorac. V klubu so ostali Marko Bratina, Ilija in Mića Gavrić, Matjaž Mikluš, Jan Tratnik in Luka Juršnik, pravico nastopati pa je končno dobil mladi Črnogorec Davor Barović. Sandi Skrbinšek je trenutno poškodovan. Klub so okrepili Žiga Pihlar, ki je prišel iz Messerja, Niko Senekovič iz Celja in Merlin Zahaj, ki je nazadnje igral za Messer. Članom bosta priključena tudi dva mladinca.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik