Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Jan Rizman: ''Tudi če eno leto kasneje odidem v tujino, ne bom nič zamudil''

Slovenski košarkar na položaju visokega branilca Jan Rizman bo tudi v prihodnje igral v dresu Hopsov. Ekipo Polzelanov je v prejšnji sezoni vodil njegov oče Vladimir, odslej pa ji bo spet poveljeval Boštjan Kuhar, pod katerim si 21-letni Šoštanjčan želi nadgraditi svoje predstave.


(foto: KZS)

Rizman je v minuli sezoni lige Telemach odigral 33 tekem, v dobrih 30 minutah na srečanje pa je povprečno beležil po 12,7 točke, 2,4 skoka in 2,7 podaje.

Večina igralcev že ima rešen klubski status za sezono, ki prihaja. Je tudi vaša nadaljnja igralska pot znana?

Sedaj je jasno, da zagotovo vsaj še eno sezono ostajam pri Hopsih. S treningi na Polzeli smo začeli v ponedeljek, pred tem sem treniral individualno in s košarkarskim klubom Elektra.

Kako vam je koristila preizkušnja pri Ciboni in Zaboku? Kaj novega ste se naučili?

Preizkušnji pri hrvaških klubih sta mi vsekakor dali novo izkušnjo in drugačen način igranja. V obeh klubih delujejo nekoliko drugačni trenerji, od katerih sem dobil drugačno razmišljanje o košarki. Treningi s Cibono, v kateri se nahajajo tudi boljši igralci, so mi prinesli še toliko več znanja. V zagrebškem moštvu je vse na višji ravni. Od vsega skupaj sem torej ogromno odnesel.

Lahko nadgradite lansko uspešno sezono?

Zaupam vase in čutim, da lahko pokažem velik napredek v igri. O lanski sezoni več ne razmišljam, pač pa sem osredotočen na nove izzive in treninge. Pod novim trenerjem želim nadgraditi predstave iz pretekle sezone.

Ste kaj razočarani, ker vam letos ni uspel prestop v tujino?

Odhod v tujino je bila moja tiha želja, a sem se po pogovoru z mojo punco, s katero pričakujeva otroka, odločil, da je pametno, da še eno leto ostanem v Sloveniji. Tudi če eno leto kasneje odidem v tujino, torej pri dvaindvajsetih ali triindvajsetih letih, ne bom nič zamudil. Morda mi trenutno za tujino primanjkuje malo znanja. Prihajajočo sezono moram v popolnosti izkoristiti in se dokazati na najvišji ravni.

Torej je eden od razlogov, da ostajate v Sloveniji, ta, da boste postali očka?

Da, tudi to je eden od razlogov, da ostajam, (smeh). Po drugi strani če pogledam svoje igre v zadnji sezoni, moram še izboljšati določene detajle, da se bom lahko po sezoni 2015/16 samozavestno odpravil v tujino.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik