Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Sandi Čebular: ''Srečen sem, da bom spet igral za matični klub in pred zvestimi navijači Tajfuna''

Sandi Čebular je včeraj pomahal v slovo Rogaški in se podal k njenemu lokalnemu tekmecu Tajfunu, pri katerem je branilec pred 13 leti tudi začel svojo športno pot. Kot nam je 29-letni Kozjan priznal v pogovoru, se je za to odločil predvsem zaradi želje po ponovnem igranju na višjem nivoju.

(foto: KZS)

»Po končani sezoni pri Rogaški sem imel možnost odhoda v tujino ali pa iti v Tajfun in tam igrati ligo ABA. Prejel sem tudi konkretno ponudbo iz Nemčije, ki pa sem jo potem po tehtnem razmisleku zavrnil. Z ženo namreč pričakujeva naraščaj, zato sem se odločil, da ostanem v Sloveniji,« je odločitev o menjavi kluba začel pojasnjevati Sandi Čebular in nadaljeval:

»Tajfun sem izbral zato, ker želim igrati v močnejših ligah. Lagal bi, če bi rekel, da nisem pričakoval, da se bo Rogaška prijavila v pokal Fibe. V klubu se za to potem niso odločili, zato sem sklenil, da grem naprej in sledim svojim športnim ambicijam. Ob tej priložnosti se Rogaški zahvaljujem za korektnost in izkazano zaupanje. Mislim, da sem ga v teh dveh sezonah v Rogaški Slatini tudi upravičil. V prihodnosti ji želim čim več uspehov.«

Dvakratni najboljši strelec lige Telemach je izjemno vesel, da bo po petih letih znova igral v Šentjurju, kjer bo poskušal s Tajfunom nadaljevati košarkarsko pravljico iz prejšnje sezone.

»Srečen sem, da bom spet igral za matični klub, pri katerem sem šel čez vse selekcije, in pred zvestimi navijači Tajfuna. Mislim, da bo ekipa konkurenčna in da bomo vsi dihali eden za drugega. Upam, da bomo posegli po čim višjih rezultatih, pri čemer pa je vseeno treba biti realen, saj bo klub prvič igral na tako visokem nivoju. Jaz bom vsekakor naredil vse, kar je v moji moči, da bo Tajfun naredil še korak dlje.«

Share

Dodaj komentar

Iskalnik