Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Dejan Čigoja: Verjamem, da mi lahko uspe preboj v člansko reprezentanco

Ljubljančan Dejan Čigoja si bo prvič v karieri kruh služil v Avstriji, kjer bo v naslednji sezoni skakal kot Panter iz Fürstenfelda. Prva ljubezen 26-letnega krilnega centra je bil nogomet, kasneje pa je presedlal v košarko, ki jo igra od dvanajstega leta starosti.

(foto: Sergej Kapevski)

Kdo vas je navdušil za košarko?

Za košarko me ni nihče navdušil. Prijatelj Branko Pejić jo je začel trenirati pri košarkarski šoli Peter Vilfan in nekega dne sem se mu pridružil in v njej ostal do danes, (smeh).

Kako ste se počutili v Portorožu, kjer ste preživeli zadnjo sezono?

V Portorožu sem se počutil odlično. Ljudje v klubu in v okolici so me dobro sprejeli.

Kako je prišlo do sklenitve sodelovanja z avstrijskim klubom Fürstenfeld Panthers?

Želel sem si igranja v tujini in dogovor s Panthersi je prišel preko mojega agenta Benjamina Steviča. Do dogovora smo prišli dokaj hitro, saj gre za dobro organiziran in urejen klub. Veliko vlogo pri prestopu sta imela tudi slovenska trenerja Rade Mijanović in Miro Alilović, ki me je vodil na Slovanu. Slednji me je priporočil Mijanoviću, da so pogovori kasneje potekali preko mojega agenta.

Kakšno vlogo pričakujete pri avstrijskem prvoligašu?

Pričakujem, da bom eden od nosilcev igre. Pričakujem tudi, da bom ekipi pomagal pri obrambnem skoku in hitrem prehodu v napad, kjer mislim, da imam prednost, saj sem ponavadi hitrejši od igralcev, ki me pokrivajo.

Kako ste se v pretekli sezoni znašli v sistemu trenerja Konstantina Subotića? Kakšen je Subotić izven parketa?

V sistemu trenerja Konstantina Subotića sem se dobro znašel. Pustil nam je dosti svobode v igri. Vsakemu igralcu je pokazal, kje so njegove najboljše prednosti in jih dobro koristil v igri. »Kosta« je zelo delaven trener, izven terena pa je vedno pripravljen poslušati in se pogovoriti z igralcem o vsem, ni nujno, da samo o košarki, kar lahko igralcu zelo pomaga.

Katero košarkarsko prvino ste se najlažje naučili in katero najtežje?

Najlažje bi mogoče izpostavil polaganje oziroma dvokorak. Mislim, da nisem imel nikoli težav s tem. Najtežje pa bi rekel, da je mogoče preigravanje z obema rokama. Vsi imamo namreč eno roko dominantnejšo, zato je toliko težje opravljati prvine s slabšo roko, (smeh).

Bili ste član mladih slovenskih reprezentanc, do članske izbrane vrste pa se niste uspeli prebiti. Čemu pripisujete to? Verjamete, da vam bo v prihodnosti uspelo tudi to?

Bil sem član vseh mlajših slovenskih reprezentanc, najbližje članski reprezentanci sem bil z vpoklicem na treninge mladih nadarjenih košarkarjev pod vodstvom selektorja Božidarja Maljkovića. Konkretnega odgovora na to temo nimam. Verjamem, da če bom dobro delal, igral ter še razvil svojo igro, da mi lahko uspe tudi preboj v člansko izbrano vrsto. Treba je verjeti.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik