Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Phil Jackson: ''LeBron James zakoraka ob vsakem drugem stiku z žogo''

Upokojeni najtrofejnejši trener v zgodovini lige NBA Phil Jackson je v intervjuju za medij Bleacher Report ostro pokritiziral ''kralja Jamesa'' in novodobno košarko v ligi NBA.

(foto: rappler.com)

V njem je trenutni predsednik New York Knicksov, s katerimi je še kot igralec osvojil svoja prva dva od skupno kar 13 naslovov prvaka lige NBA, največ besed namenil spremenjeni igri košarke, kjer je v neskončnem pick'n'rolu vse največkrat podrejeno le enemu igralcu.

»Igra ima resnično nekaj lepote v sebi, mi pa smo jo vzeli nekaj stran, da smo igro lahko individualizirali. To veliko pove tudi o tem, kdo smo kot država. Ko gledam tekme končnice in spremljam nekaj, čemur ljudje danes pravijo napad, se mi zdi neverjetno, koliko se je ta igra oddaljila od moštvene igre. Štirje igralci stojijo okrog enega in gledajo, kako driblja žogo,« je ogorčen Phil Jackson, ki je nezadovoljen tudi z igro zvezdnika Clevelanda LeBrona Jamesa.

»Ob spremljanju njegove igre sem opazil, da LeBron zakoraka ob vsakem drugem stiku z žogo. Ujame žogo, nato pa premakne obe nogi. To se dogaja ves čas. Pozablja se na strukturo igre, pozablja se na disciplino. To me je presenetilo. Tudi jazz glasbenik se mora najprej naučiti melodijo in osnov glasbe, preden lahko improvizira.«

Jacksonov cilj je imeti »pet igralcev, ki lahko podajajo, zadevajo in razigravajo ostale soigralce.« Po njegovem mnenju bi takšni kolektivni igri, ki jo je potrebno graditi tudi v obrambi, v košarki morali dati več poudarka in to je tudi nekaj, k čemur bo v prihodnje stremel pri prenovi moštva in igre Kratkohlačnikov, ki so minulo sezono končali z najslabšim izkupičkom (17-65) v svoji 69-letni zgodovini.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik