Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

NBA nabor 2015: Dimcu napovedujejo izbor v drugem krogu, Nikolić raje v Bamberg

Po koncu sezone v ligi NBA bo vseh njenih 30 moštev že naslednji teden na tradicionalnem naboru lige povleklo prve poteze za naslednje tekmovalno leto. Sodeč po nekaterih podatkih, bo med srečnimi izbranci tudi slovenski košarkar Žiga Dimec.

(foto: KZS)22-letni center z višino 212 centimetrov, ki je v letošnji sezoni opozoril nase v dresu državne podprvakinje Rogaške, je namreč po mnenju trenerjev in novinarjev na dosedanjih preizkusnih treningih pri ekipah Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks, Boston Celtics, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, Milwaukee Bucks in Utah Jazz navdušil.

To je opazil tudi Chad Ford, NBA analitik pri ESPN, ki je dobil informacijo, da bo Dimec 25. junija na naboru morda izbran v drugem krogu. 

»V petek se je na preizkusnem treningu pojavil mednarodni igralec in naredil izjemen vtis. Gre za slovenskega centra Žiga Dimca, ki je opravil soliden trening. Ima odlično višino za njegovo pozicijo, atletsko telo in precej dober met. Kar nekaj ekip mi je povedalo, da bi ima dobre možnosti za izbor v drugem krogu,« je zapisal Ford.

Medtem pa je 20-letni slovenski organizator igre Aleksej Nikolić, ki je trenutno del reprezentančne akcije izbrane vrste mlajših članov, umaknil svojo prijavo na nabor in sklenil dogovor z nemškim prvoligaškem Brosejem iz Bamberga. 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik