Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

SREČNO: Mlajši člani bodo danes štartali v evropsko prvenstvo

Mlajši člani danes začenjajo z nastopi na evropskem prvenstvu, ki bo potekal v estonski prestolnici Talinu. Za uvod se bodo Novakovičevi udarili z gostitelji prvenstva. (foto: KZS)


Moško evropsko prvenstvo do 20 let, torek, 9. junij:

Slovenija – Estonija (ob 20:45 oz. 19:45 po slovenskem času)

Damjan Novakovič, selektor slovenske reprezentance do 20 let: "V torek nas čaka prva tekma proti domačim Estoncem. Zavedamo se, da je kvaliteta na naši strani in da smo na papirju favoriti. Zavedamo se tudi, da gre za domačina, ki bo igral prvo tekmo na tem prvenstvu. Na začetku smo sicer še vsi poravnani in imamo vsi iste možnosti, a vseeno bo na njihovi strani publika, to pa bo dodatna motivacija, da bodo naredili vse, da nas presenetijo. Predvsem moramo biti pozorni na njihov met za tri točke in protinapade. Na Estonce smo pripravljeni, opravljen je bil ves potreben skavting in verjamemo, da bomo s korektno igro odprli prvenstvo z zmago, kljub temu, da se zavedamo, da bo to vse prej kot lahko delo."

V isti skupini se bosta že ob 14:45 spopadli še reprezentanci Italije in Francije,  medtem ko je češka izbrana vrsta prosta. Slednja bo prvo srečanje odigrala v sredo, ko ji bo nasproti stala italijanska zasedba.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik