Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

U16: SLO odhaja na turnir v Črno Goro, Čikić ne bo mogel računati na Dončića

Po petih dneh priprav v Slovenj Gradcu se bodo kandidati za kadetsko reprezentanco podali v Tivat v Črni Gori, kjer bodo odigrali prvi prijateljski turnir v okviru priprav na evropsko prvenstvo divizije B. (foto: KZS)


"Za nami je prvi cikel priprav. Fantje so osredotočeni na delo in dobro trenirajo. Treningi so precej naporni, saj je velik poudarek na kondicijski pripravi,"
je po prvem ciklu priprav povedal glavni trener kadetske reprezentance Dejan Čikić.

Reprezentanca se bo s 14 igralci v torek podala na turnir v Tivat. Čikić je pojasnil: "Doma ostajajo Timon Kalagasidis, Tjaž Hadalin in Luka Dončić. Hadalin je staknil lažjo poškodbo kolena, a bo po enem tednu spet v pogonu. Oba igralca se bosta ekipi priključila na drugem ciklu priprav, ki bo prav tako potekal v Slovenj Gradcu."

Luki Dončiću so že pred začetkom priprav ugotovili, da ima težave s kolenom, zaradi katerih bo moral počivati vsaj mesec dni. "Kljub poškodbi je bil Luka prisoten celoten prvi cikel priprav. Vzpodbujal je ekipo, na žalost pa bo najverjetneje moral izpustiti letošnje evropsko prvenstvo. Tako Dončiću, kot tudi Hadalinu, želimo čim hitrejšo vrnitev na igrišče," je še dodal Čikić.

S kom se bodo v Črni Gori udarili naši mladi upi?

Slovenci se bodo v Črni Gori pomerili z reprezentancami Bosne in Hercegovine, Rusije in domače Črne Gore. To bo prva preizkušnja za varovance Dejana Čikića.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik