Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Jeršin o razlogih za selitev v Šenčur, kjer pričakuje vlogo nosilca

Boris Jeršin bo svojo kariero nadaljeval na Gorenjskem, kjer je nekdaj že nastopal, in sicer v dresu Elektro GP. Novopečeni košarkar Šenčurja GGD je spregovoril za našo stran. (foto: KZS/KK Grosuplje/Jošt Dolinšek)


28-letni organizator igre je nazadnje zastopal barve Grosuplja, za katerega je povprečno dosegal 3,8 točke, 2,3 skoka in 1,9 podaje na srečanje. Precej bolj uspešno sezono je imel 2 leti nazaj, natančneje v sezoni 2011/12, ko je v dresu Elektro Gorenjske Prodaje (KK Triglav Kranj) povprečno beležil po 13,8 točke, 4,7 skoka in 4,1 podaje.

Svojo košarkarsko pot je začel na Dolenjskem – v Grosupljem, nato je oblekel dres Uniona Olimpije in kranjskega Triglava. Nastopal je tudi za Parklje in Elektro Šoštanj.

Kje so glavni razlogi za selitev v Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo?

"Glavni razlogi za vrnitev na Gorenjsko so ambicije in dobra organiziranost kluba ter dobro sestavljena ekipa (z večino igralcev sem že igral) na čelu s trenerjem."

Glede ne sestavo ekipo (vi, Horvat, Eržen, Kosec, Korošec, Perko, Pušič, Blaževič...) ali verjamete, da bi bilo vse drugo razen prvega mesta v 2. SKL neuspeh?

"Cilj je sigurno uvrstitev v 1. SKL in mogoče bomo na papirju najmočnejši, vendar bomo morali to dokazati tudi na parketu, kar bo vse prej kot lahko."

Kakšno minutažo in vlogo pričakujete pod taktirko Igorja Kešlja?

"Pričakujem takšno minutažo, kakršno si bom zaslužil. Verjetno bom eden izmed nosilcev igre."

Po čem si boste najbolj zapomnili zadnjo sezono, ki ste jo preživeli v Grosuplju?

"Najbolj si jo bom zapomnil po neverjetnem obstanku v Ligi Telemach."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik