Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Krump: Cilj je ponoviti lansko sezono

V soboto, 2.10.2010, se bo začelo tekmovanje v 1.B Slovenski košarkarski ligi. Ob 19.00 se bo sezona začela tudi za Grosuplje, ki bo gostovalo pri Novi Gorici. Pred začetkom sezone smo se pogovarjali s trenerjem Grosuplja, Tonetom Krumpom.

 

Vprašali smo ga, kako bo izgledala letošnja igralska zasedba. Povedal nam je, da se je ekipa temeljito spremenila, saj so moštvo zapustili prvi trije nosilci, Adin Kavgič, Goran Markovič in Jasmin Hercegovac, Marko Špacapan je prenehal zaradi službenih obveznosti, Borut Štrukelj pa zaradi službenih obveznosti in poškodbe. Novinci v ekipi so Žiga Mravljak in Lovro Hren (oba Maribor Branik), Jure Mišič (Kraški zidar), Maksim Gojkovič (Nova Gorica), Matija Vravnik (Dravograd), Jakob Virk (Janče), Edin Alispahič (Šentjur) in Dane Dmitrovič (ZDA).

Moštvo je kar precej pomlajeno, saj so vanjo vključeni štirje aktualni mladinci (poleg Vravnika in Gojkoviča  še Žan Jerman in Michel Gabrijel) ter trije, ki so mladinski staž zaključili po lanski sezoni (Žiga Perovšek, Danijel Radosavljevič in Andraž Glavač). Krump ocenjuje, da so med mlajšimi v ligi, povprečna starost je namreč nekaj manj kot 20 let.

Štab članske ekipe letos sestavljajo novi trener Tone Krump, Mitja Kocmur ter kot zunanji sodelavec še Slavko Vujin.

Krumpa smo seveda vprašali, kakšni so letošnji cilji Grosupelj: "Prav zaradi pomladitve ekipe in spremenjenega sistema ter obsega dela načrtujemo, da bo ekipa skozi sezono napredovala, prav tako tudi posamezni igralci in to nam je letošnji osnovni cilj. V rezultatskem smislu nima ekipa nobenih obveznosti, cilj je uvrstitev v zgornjo polovico ter s spremenjeno in pomlajeno ekipo v letošnji sezoni doseči vsaj enako število zmag kot v lanski sezoni."

Kot pomemben cilj pa je navedel še, da se ekipo in sistem pripravi oziroma pripelje na raven, ki jim bo v naslednji sezoni omogočila še stopničko višje - borbo za vrh in napredovanje.

Za konec smo ga vprašali še nekaj glede priprav in prvih tekmah, ki prihajajo: "V celotnem pripravljanjem obdobju, pričeli smo ga 9. Avgusta, in tudi trenutno ekipa in igralci delajo zelo dobro in tako dobro pripravljeni ter zelo motivirani tudi pričakujemo začetek sezone. V prvih kolih imamo sicer zelo težak razpored, najprej dvakrat gostujemo in igramo proti nasprotnikom, ki sodijo v sam vrh 1.B SKL, vendar bomo z borbenostjo in pravim pristopom vsem ekipam zagotovo dovolj trd nasprotnik."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik