Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

2. SKL Vzhod: Radenska za uvod razbila Olimpijo mlade

S tekmo v Murski Soboti med domačo Radensko Creativ in Union Olimpijo mladi se je začela letošnja sezona v 2. SKL. Radenska po pričakovanjih ni imela težav proti ljubljanski ekipi, v kateri igrajo večinoma kadeti. Preostale tekme bodo v soboto, 2. oktobra.

2. SKL Vzhod, 1. krog

Radenska Creativ - Union Olimpija mladi 85:49 (25:13, 24:8, 15:14, 21:12)

Radenska Creativ Sobota: Juteršnik 4 (0:1), Gomboc 2,  Bilič J. (0:4), Bilič M. 6, Grušovnik 18 (2:4), Majc 15 (1:1), Hercan 4, Ulaga 6 (2:2), Šuran 7 /1x3/, Barbarič 15 /3x3/, Jakara  8 (1:1) /1x3/.
Union Olimpija mladi: Gabrovšek 16 (5:6) /1x3/, Blaznik, Letnik, Ličan 4 (0:2), Cerič, Bizjak 4 (2:4), Ružič, Sedlarevič 2, Kastrati 16 (5:7) /1x3/, Gverič 2, Opara 5 (1;:2).

Prvaki lanskega rednega dela 2.SKL Radenska Creativ so doma gostili Union Olimpijo mlade. Tekmo so silovito začeli domači, ki so si že v uvodni četrtini priigrali dokaj visoko prednost, saj so vodili z dvanajstimi točkami razlike. Tudi v nadaljevanju niso popuščali in so z agresivno igro pripravili gostujoče igralce do napak, obenem pa jim niso pustili odprtih metov na koš. Olimpija je v tem delu igre dosegla zgolj osem točk, domači pa šestnajst več, ob polčasu je bil rezultat 49:21.

V drugem polčasu je domači trener Ulaga z menjavami ohranjal visok ritem igre, priložnost so dobili prav vsi domači igralci. Ljubljančani so domačo igro z nekoliko manj izkušenimi igralci izkoristili do te mere, da so tretjo četrtino izgubili samo z 15:14. Ker je bilo pred zadnjo četrtino že vse odločeno, so gledalci lahko videli sproščeno igro, ki so jo domači brez težav pripeljali do prve zmage v novi sezoni.

Dušan Ulaga, trener Radenske: "Že iz rezultata tekme je razvidno, da je šlo za neizenačen boj. Uvodni nalet gostov, v katerem so domači igralci s premalo resnim pristopom dovolili mladim igralcem gostujoče ekipe, da povedejo, je domači trener prekinil z minuto odmora. Od takrat so domačini z agresivno obrambo ter hitrimi in učinkovitimi napadalnimi akcijami prešli v vodstvo in ga večali iz minute v minuto. Tudi, ko so na parket stopili mlajši igralci domačega moštva se trend naraščanja prednosti domačih ni spremenil in končna razlika 36 točk je realna glede na prikazano na igrišču."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik