Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovaška: Rene Žvan zadolžen za razigravanje soigralcev; dekleta so lepa

Slovaška ekipa Nitra, za katero igrata Slovenca Kovačevič in Žvan, je v soboto dosegla novo zmago. Slednja je premagala Svit (101:77). Po tekmi je za naš portal spregovoril Rene Žvan.

(foto: Jan Csillag)
Maj Kovačevič je v 26 minutah dosegel 18 točk (met iz igre: 6/10), Rene Žvan pa je v 17 minutah zbral 6 točk in 4 podaje.


Kako ste videli sobotno tekmo s Svitom? Ste pričakovali stotico?

"Odigrali smo dobro tekmo. Z dobro obrambo smo se sprostili v napadu, vodili skozi vseh 40 minut, ter srečanje na koncu mirno pripeljali do konca. Stotica je bila tudi posledica dobrega dneva v napadu."

Bili ste najboljši podajalec na tej tekmi. Zbrali ste namreč 4 podaje. Je vaša glavna naloga, da razigravate soigralce? Vaš soigralec Maj pa skrbi za polnjenje košev?

"Res je, moja glavna vloga je, da razigravam ekipo. Z Majem se dobro poznava in tudi odlično ujameva na parketu. On je že večkrat dokazal, da je odličen strelec, jaz pa mu pri tem lahko samo pomagam s kakšno podajo."

Kako se počutite na Slovaškem? Že govorite tekoče slovaško? Katera (slovaška) beseda vam je najbolj všeč?

"Na Slovaškem se počutim odlično. Življenje tu je zelo prijetno. Ne bi rekel, da govorim tekoče slovaško, vendar večino stvari razumem in osnovne stvari znam tudi povedati, tako da se počutim kar domače. Najbolj mi je všeč beseda »mineralna bez bubliniek«, kar po slovensko pomeni mineralna voda brez mehurčkov."

Kakšna so dekleta na Slovaškem?

"Dekleta so zelo sproščena, predvsem pa lepa (smeh)."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik