Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Tiho Tabak: "Ne smemo zleteti in misliti, da smo najboljši na svetu."

Trener Podčetrtčanov Tabak je včeraj s svojimi igralci osvojil skalp Šenčurja. Njegova zasedba je na koncu slavila z izidom 71:68. Po tekmi smo na široko klepetali s trenerjem Term Olimia.

(foto: www.kk-podcetrtek.si)

 

Začetek tekme ni bil najboljši

"V tekmo smo šli preveč boječe. Gostje Šenčurja so igrali čvrsto in na telo. V začetku se nismo znašli na takšno igro. Skozi celotno srečanje smo iskali rešitve za takšen stil igre, je v uvodu izjavil tokratni sogovornik."

Pokazali pravi karakter; zahvaljuje se gledalcem

"Moram pohvaliti vse igralce, da niso popustili in, da so pokazali pravi karakter. Z borbenostjo nam je uspelo narediti preobrat. Na koncu smo uspeli realizirati zmago, ki smo jo skorajda izpustili iz rok po lastnih napakah. V zadnjih minutah smo dobesedno podarili 3 žoge nasprotniku. Zmagi si ne gleda v zobe. Zame je Šenčur najmočnejši, če gledamo po posameznikih. Takšna zmaga je sladka. Še enkrat bi se zahvalil gledalcem za podporo, ter igralcem za borbenost in nov par točk," v nadaljevanju pogovora za slovensko košarko pove Tabak.

Ste pričakovali zmago?

"Vsekakor gremo na vsaki tekmi na zmago, še posebej na domačem parketu. Naša ekipa nobenemu ne prizna premoč, ne glede ali gre za Šenčur ali katerega drugega nasprotnika. Skozi tekmo smo pokazali željo po zmagi."

Vam je ta zmaga dvignila krila?

"Niti ne. Imamo neke svoje cilje in pot. Liga je dolga. To je bila le ena tekma v prvenstvu. Sledi že Lastovka – to bo še ena težka tekma. Sigurno pa to pomeni veliko za našo samozavest. Ne smemo pa zleteti in misliti, da smo najboljša ekipa na svetu. Moramo ostati na realnih tleh. Normalno pa je potrebno trenirati še boljše."

Se pravi ostajate na realnih tleh. Kljub zmagi nad Šenčurjani ne verjamete, da se še vedno lahko borite za vrh?

"Ne, da ne verjamem. Tega nisem nikoli rekel. Ker pa je liga izenačena in vsak vsakega lahko premaga, pa se lahko borimo za vrh. Po drugi strani bi nas 3 porazi pahnili vboj za obstanek v ligi. Nehvaležno je govoriti o tem. Tudi same ambicije kluba niso boj za 1. mesto. Normalno pa, da če se bo ponudila priložnost jo bomo zagrabili. Naš cilj je, da se klub stabilizira, da utrdimo mesto na lestvici in, da gremo počasi naprej. Ne izključujem pa boja za vrh. Verjamem v svoje zmožnosti in to bomo skušali dokazati skozi prvenstvo."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik