Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Emir Haskić razočaran zaradi punc, ki so si zmago res zaslužile; Teja Kropivšek predramila ekipo

Pogovarjali smo se z Emirjem Haskićem, ki je včeraj doživel debi na klopi Ilirije. Po tekmi s Slobodo je strnil svoje misli in vtise.

(foto: Facebook) 

 

Kako ste videli tekmo?

"Tekmo smo odprli preveč nervozno, domačinke so v drugi četrtini pobegnile že na plus 14. Danes vrhunska Teja Kropivšek je s klopi predramila ekipo tako, da smo pred zadnjimi 10 minutami vodili za 5 točk. Na koncu smo imeli odprt met za zmago, ki ga na žalost nismo izkoristili. Toda to je košarka, treba se je učiti iz takih porazov in nabirati dragocene izkušnje za naprej."

Ste razočarani zaradi končnega razpleta?

"Razočaran sem predvsem zaradi punc, ki so si to zmago res zaslužile. Jovana Karakašević je denimo še na ogrevanje prišla z opornico na vratu, pa nato odigrala zelo pogumno za kar ji lahko samo čestitam."

Kje vidite rezerve vaše ekipe?

"Rezerv je ogromno na vseh področjih! Toda potrebujemo čas, nič ne gre čez noč. Želja igralk po dokazovanju je ogromna, v ponedeljek se vračamo v dvorano, kjer nas čaka trdo delo."

Kje so glavni razlogi za poraz?

"Čeprav sodniki niso odgovorni za rezultat je težko dobiti tekmo v kateri imajo 4 nosilke (Karakašević, Klavžar, Tavić, Kropivšek) v zadnji četrtini 5 osebnih napak in težak zaključek tekme spremljajo s klopi. Razmerje osebnih napak je bilo 31:18, domačinke pa so metale kar trikrat več prostih metov (33:11). Kljub temu je tekmo odločila naša neizkušenost, ki se je rezultirala v preveč boječem začetku srečanja ter z nepotrebnimi izgubljenimi žogami v zadnji četrtini. Se pa vidi, da nam za tisto malo več manjka še ena igralka v rotaciji."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik