Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

2. SKL: Jeras okrcal zapiranje prostora pod košem; Zalaznik pohvalil pristop in borbenost

Pred nami je bil še en sobotni večer, ki je postregel s 7. kolom 2. SKL. Vse tekme so bile odigrane v soboto. Derbi v Podčetrtku je pripadel domačinom, primorski derbi pa so dobili Postojnčani. Počivali so Portorožani.

Milovićeva četa še naprej navdušuje (foto: Facebook stran KD Postojna)
2. SKL, 7. krog, sobota 17.11.2012

Lastovka – Parklji 75:81 (18:19, 16:16, 22:15, 19:31)
Klepo 32 (11 skokov), Balažic 15; Lu. Hren 24, Rogelja 20

V začetku tekme so povedli domači, a kmalu so pobudo prevzeli gostje. Toda razlika je bila majhna. V vodstvo sta se moštvi izmenjevali skozi celotni prvi polčas. Napake nasprotnega moštva je drugo vedno znalo kaznovati s prevzemom vodstva.

V drugem delu igre se je Lastovka skozi celotno četrtin počasi a vztrajno oddaljevala. Najvišjo domačo prednost 56:48 je pred koncem tretje četrtine gostom uspelo malenkost zmanjšati in pred zadnjim obdobjem igre so bili domači v vodstvu za 6 točk.

V zadnji četrtini domačim ni uspelo prednosti povečati in gostje iz Ljubljane so izkoristili nekaj nezbranosti domačih in v zadnjih minutah izenačili ter prešli v vodstvo. V izdihljajih tekme se Lastovki nato ni uspelo preiti v vodstvo in Parklji so zmagali z največjo prednostjo na tekmi. (avtor poročila: KK Lastovka)

Trener Lastovke Tomi Poplatnik je po tekmi za spletno stran Lastovke povedal: "Najprej čestitke Parkljem za zasluženo zmago. Danes smo naredili preveč napak, nismo bili zbrani. Ob vsem tem smo bili preveč nenatančni pri metu. S takšno obrambno igro je težko premagati slabše ekipe, kaj šele Parklje."

Jaka Zalaznik, trener Parkljev za spletno stran Lastovke: "Kakor ste sami videli je bila tekma zelo napeta. Kljub temu, da nismo imeli dveh igralcev – Ljubenoviča in Urbasa, ki je zbolel pred tekmo, smo bili enakovredni nasprotnik skozi celo tekmo. Na koncu smo prišli tudi do vodstva, ki smo ga uspešno zadržali. Preglavice nam je delal predvsem Klepo, na katerega so oni tudi igrali, ga iskali, mi pa skušali čim bolj omejiti. Čestital bi fantom za res borbeno tekmo. Mislim, da smo si zaslužili to zmago."
Jaka Zalaznik, trener Parkljev za naš portal: "Glavni razlog za zmago vidim v dobri igri v obrambi, kjer nam je sicer veliko preglavic pod košem povzročal Klepo, vendar pa smo odlično zaustavili ostale igralce. Celotno tekmo smo odigrali tako kot smo se dogovorili v garderobi, tako da čestitam fantom za pravi pristop in borbenost ter za zasluženo zmago, ki bo velika spodbuda tudi za naprej."
Tehnična napaka dosojena igralcu IVAČIČ Ž. (KK Lastovka) zaradi nešportnega vedenja - verbalno žaljenje igralca nasprotne ekipe.

Terme Olimia Podčetrtek – Šenčur Gorenjska gradbena družba 71:67 (12:20, 19:20, 14:15, 26:12)
Memčič 20, Pešič 15 (9 skokov); Eržen 16, Blaževič 13

Terme so derbi odigrale brez nosilca Bena Pungartnika, a se to ni poznalo – vsaj na končnem izidu ne. Začetek je bil po notah Šenčurjanov, ki so tekmo odprli s serijo 13:1. Prvi koš iz igre so domačini dosegli v 3. minuti (3:13), ki ga je prispeval Fuad Memčič. Že čez nekaj minut je prednost Gorenjcev znašala le še 4 točke (16:12; 8. minuta). V drugi četrtini je prednost slednjih znova nekoliko narasla in v 22. minuti znašala 12 točk (26:14). Le-to so brez težav zadržali do konca prvega polčasa. Po prvem polčasu je dišalo po zmagi Šenčurja (40:31), a je v drugih 20 minutah zgodil pravi preobrat. V 24. minuti so gradbeniki prišli do najvišje prednosti na tekmi (50:35 -> +15). Do konca tretje četrtine so se Podčetrtčani približali na -10. Neverjetni padec varovancev Grege Jerasa je sledil v zadnji četrtini. V le-tej se je prednost gostov topila iz minute v minuto. Vse skupaj se je začelo znova v 37. minuti, ko so gostitelji PRVIČ na tekmi izid izenačili (59:59)! Kmalu za tem je Jernej Pešič popeljal svojo ekipo do sploh prvega vodstva na srečanju (61:59). Zmago čete Tihomirja Tabaka sta z natančnim izvajanjem prostih metov potrdila Andrej Maček (2/2) in Jernej Pešič (2/2). Glavni krvnik gostujoče ekipe je bil Fuad Memčič, ki je 20 točkam dodal še 7 skokov. S 15 točkami mu je sledil Jernej Pešič, ki je zbral tudi 9 skokov. Na nasprotni strani je bil znova najboljši Jure Eržen, ki je 16 točkam dodal 7 skokov.

Gorenjska gradbena družba je doživela boleč tretji prvenstveni poraz, kar jo nedvomno oddaljuje od boja za sam vrh! V oči bode porazen skok gorenjske zasedbe, ki je imela kar 19 skokov manj od zmagovalcev (19:38). Da je bila prisotna povečana stopnja nervoze dokazuje podatek, da sta moštvi skupaj izgubili 30 žog (obe 15). Pri Termah Olimii je sicer močno šepal met za 3 točke (1/17 – 6%), a to ni bilo usodno.

Kaj je po tekmi povedal trener Podčetrtka Tihomir Tabak?

Igor Spešič, igralec Term Olimia: "Tekmo smo ponovno odprli bledo in premalo agresivno. Vse do zadnje četrtine smo lovili goste in jih tudi ujeli. Na koncu smo tudi zasluženo zmagali. Zmago nam je prinesla trda obramba in nepopustljivost do zadnje sekunde. Dobro smo se pripravili na nasprotnika in to je na koncu prevesilo tehnico na našo stran. Ob tem pa smo zanesljivo dobili tudi skok."

"Rad bi se zahvalil navijačem, ki so prišli v velikem številu in nam pomagali do pomembne zmage," za konec pogovora za naš portal še pove center podčetrtške ekipe.

Grega Jeras, trener Šenčurja: "Izredno slabo smo zapirali prostor pod košem in dovolili domačinom kar 16 skokov v napadu. Tudi nasploh so nas nasprotniki pošteno nadskakali. Prav v elementu skoka tiči eden glavnih vzrokov za naš poraz. Čestitke ekipi Podčetrtka za zmago."

UKK Koper – Postojna 67:79 (26:22, 16:22, 14:14, 11:21)

Vukovič 20 (8 podaj), Markič 19 (12 skokov); Podboj 19 (13 skokov), S. Milović 18 (6 skokov, 6 podaj)

Koper je tudi na drugem letošnjem primorskem derbiju izgubil. Postojnčani se niso ustrašili gostiteljev, saj so v uvodu povedli z 10:5. V 6. minuti pa je Miha Markič svojo ekipo popeljal do prvega vodstva (15:14), ki je uvodno četrtino dobila s 4 točkami razlike (26:22). Že v 12. minuti je Savo Milović izid poravnal na 28:28. V naslednjih minutah pa so gostujoči košarkarji pobegnili tekmecu in ob koncu 16. minute povedli s 7 točkami razlike (40:33). Koprčani so do konca prvega polčasa zaostanek nekoliko znižali. Za to sta poskrbela Miha Markič in Boban Vukovič. Slednji je s trojko postavil izid prvega polčasa – 42:44. V nadaljevanju dvoboja se je tehtnica prevesila na stran domače zasedbe, a le za kratek čas, saj so izbranci Predraga Milovića v 24. minuti zopet prešli v vodstvu (51:49). Po 30 minutah igre so Postojnčani vodili za 2 točki (58:56). V sklepni četrtini se je razmerje moči povsem prevesilo na stran gostov, ki so 4 minute pred koncem prišli do +10 (73:63). Slednji so tekmo mirno pripeljali do zadnjega sodnikovega žvižga. Pri poražencih se je razigral Boban Vukovič, ki je 20 točkam dodal 8 podaj in 3 skoke. Na drugi strani pa sta dobršen delež k novemu kompletu točk prispevala Tomaž Podboj (19 točk, 13 skokov – dvojni dvojček) in Savo Milović (ena točka manj od Tomaža), ki sta v letošnji sezoni nedvomno prvi violini postojnskega moštva. Domači strateg Mihajlo Poček je zagotovo pogrešal Petra Vujoviča in Alena Proleta

Kaj je po tekmi povedal član Koprčanov Emanuel Richter? 

Predrag Milović, trener Postojne: "Po dveh porazih se je moja ekipa vrnila na zmagovalne tire. Zato si zaslužijo vse čestitke. Poznalo se jo, da smo bili obremenjeni pomembnosti tekme, ter da smo večji del srečanja odigrali v krču, tako da ne morem govoriti o neki kvalitetni igri. Vseeno pa smo v drugem polčasu veliko bolje odigrali v obrambi in prejeli le 25 točk. Nov par točk je tako odpotoval v Postojno. Ker je moderno, da ostali trenerji izjavljajo brez koga so igrali tekmo, se jim bom tudi sam pridružil. Že tretjo tekmo zapored smo igrali brez Volka, Deškoviča, Šalamona in Miša Španiča. Slednji je pustil košarko pred 2 letoma. Danes dela v organizaciji Vopex iz Postojne."

Kratek intervju z igralcem PostojneTomažem Podbojem po tekmi

Elektro Gorenjska Prodaja – Hrastnik 80:78 (22:20, 21:13, 12:21, 25:24)

Ristič 19, Završnik 16; Čmer 16 (5 podaj), Krasniči 12

Tekma z nekaj manjšimi sodniškimi napakami, ki pa niso odločale o končnem zmagovalcu, pa čeprav je bil končni izid dokaj tesen. Kranjčani so z delnim izidom 5:0 že na začetku pokazali, da si želijo zmagati. Po trojki Anžeta Zdolška pa je bil izid prvič na srečanju izenačen (11:11), vendar pa so Gorenjci kmalu zopet prešli v vodstvo in se na krajši odmor odpravili s +2 (22:20). V nadaljevanju so Hrastničani nekajkrat povedli z minimalno razliko (23:22, 24:22, 27:26), nato pa je četa Francija Podlipnika pohodila plin in ušla na 8 točk prednosti (35:27). V predzadnji minuti je slednja prišla do občutnejše prednosti (41:31), in prav s to razliko vstopila v drugi polčas. Da tekme še zdaleč ni konec so Zasavci dokazali v tretji četrtini, v kateri so izničili prednost električarjev, ki so celotno prednost izgubili že v 24. minuti (44:44). V 27. oziroma 28. minuti so gostujoči košarkarji prišli do +4, niso pa si uspeli priigrati otipljive točkovne zaloge. Domačini so hitro ujeli nasprotnika in si znova ustvarila nekoliko višjo prednost. Le-ta je v 32. minuti znašala 7 točk (63:56). Varovanci Vladimirja Rizmana se niso predali in se po trojki Deana Šipure (nekaj sekund pred koncem) približali zgolj na točko zaostanka (79:78). Do konca tekme je bila le še 1 sekunde. Po pričakovanjih so gostje naredili osebno napako, na črti prostih metov pa se je znašel Matija Vravnik. Slednji je prvi prosti met zadel, drugega pa po vsej verjetnosti namerno zgrešil, saj je bilo do izteka tekme tako malo, da se je bolj splačalo, da prosti met zgreši. Elektro Gorenjska Prodaja se je tako veselila 4. prvenstvene zmage, za katero se je morala pošteno potruditi. V vrstah Triglavanov je nase opozoril Črt Ristič, ki je dosegel 19 točk. Največ težav je domači obrambi povzročal Miha Čmer, ki je 16 točkam dodal 5 podaj in 2 skoka.

Franci Podlipnik, trener Elektro Gorenjske Prodaje: "To je bila dokaj izenačena tekma. Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo večji del srečanja vodili. Večji del srečanja smo vodili. V prvem polčasu smo sami krivi, ker smo gostom dovolili, da so zadeli 5 trojk. V drugem polčasu smo slabo branili pick'n'roll in tako nasprotniku dovolili, da je ta celo povedel. V zadnji četrtini smo obrambo izboljšali in na koncu zmagali. V napadu smo dali 80 točk, kar je tudi več od našega povprečja. V naslednjih kolih nas čakajo prave tekme (Terme, Šenčur, Postojna), tako da bomo videli česa je naša ekipa zmožna v tej sezoni."
Izjava trenerja Rizmana sledi jutri v posebnem članku!

OBSEŽNA FOTOGALERIJA s tekme Elektro Gorenjska Prodaja : Hrastnik

Radenska Creativ Sobota – Litija 74:69 (24:13, 16:18, 21:17, 13:21)

Škornik 27, Novak 9; Panič 17, Džombič in Lo. Hren 11

Po odprtem začetku so v 6. minuti Sobočani povedli z 17:9. Prednost so še nekoliko povišali in na krajši odmor odšli s +11 (24:13). V drugi četrtini so Litijani kazali zobe in se v 13. minuti približali le na -2 (22:24). V 17. minuti je zaostanek gostov znašal le 3 točke (32:29), nato pa je sledil delni izid Radenske 8:0, ki je polčas dobila z 9 točkami razlike (40:31). Do najvišje prednosti na tekmi so Prekmurci prišli v 31. minuti, ko je rezultat na semaforju kazal 64:50. V zadnjih tekme so varovanci Primoža Slaviča nekoliko popustili, a zmaga ni bila ogrožena. Ekipa iz Zasavja je na koncu le nekoliko ublažila poraz (74:69 – končni izid). Kljub temu pa so se izbranci Džema Ibišija dobro upirali favoriziranemu nasprotniku, pri kateremu je izstopal Davorin Škornik s 27 točkami in 7 skoki. Omenjeni košarkar bo zagotovo nevarnost za vsako ekipo v 2. SKL. Vse ostale igralce je litijska obramba dobro omejila, saj nihče razen Davorina ni presegel dvomestnega števila točk. Dobro so zaustavili met izza črte, saj so gostitelji dosegli le 3 trojke. Pri gostujočem moštvu je največ košev (17 točk) dosegel Klemen Panič, ki je prispeval tudi 3 podaje in 1 skok. Skok je pričakovano pripadel Soboti (32:24).

Primož Slavič, trener Radenske: "Najprej moram čestitati svojim igralcem za novo zmago, obenem pa tudi Litijanom na borbenosti do zadnje sekunde tekme in zelo korektno odigramo tekmo. Zelo sem vesel zmage zaradi dejstva, da ko nam ni stekel met iz razdalje, smo pametno spuščali žoge na visoke igralce in igrali pod koš, kjer smo izkoriščali našo premoč. Danes smo dokazali, da lahko tudi kljub slabemu metu iz razdalje, z zelo dobro in agresivno obrambo, premagamo nasprotnika. Še enkrat pa bi poudaril, da je ekipa iz Litije zelo dobra in sem prepričan, da bodo še marsikomu trn v peti ter, da se bodo sigurno dvignili za nekaj mest navzgor po prvenstveni lestvici."

Džemo Ibiši, trener Litije: "Moram priznati, da kljub porazu nisem pretirano razočaran. Odigrali smo zelo solidno v obrambi, saj nam je uspelo preprečiti met iz razdalje, kar je najmočnejše orožje Sobočanov, žal pa nismo v napadu odigrali na višjem nivoju. Menim, da je tekmo odločilo dejstvo, da so domači v Škorniku imeli igralca, ki se je razigral, medtem ko to našim igralcem ni popolnoma uspelo. Vendar smo na tej tekmi še enkrat več dokazali, da smo enakovredni vsem nasprotnikom tudi favoritom na papirju. Za kaj več, pa bo potrebno odigrati bolje v napadu."

Kolpa Črnomelj – AKK Branik Maribor 73:60 (19:22, 19:11, 24:10, 11:17)

Butala 13, Kunc 11;  Kosi in Senekovič 12, Teraš in Skrbinšek 8

Črnomaljci so tekmo odprli s 5:0, v zadnjih minutah uvodne četrtine pa so Mariborčani prevzeli pobudo na parketu in po 10 minutah vodili (22:19). Vodstvo pa ni trajalo za dolgo, saj je v 15. minuti igralec domačega moštva Peter Grdešič izid izenačil na (25:25). Štajerci so zadnjič na tekmi vodili ob koncu 16. minute, ko je rezultat na semaforju kazal 30:29. Za tem je sledila serija Kolpe 9:1, ki je na odmor odšla s prednostjo 6 točk (38:33). V drugem delu igre so domačini povsem strnili odpor neizkušene gostujoče ekipe. Odločilno prednost so si varovanci Milana Kordiča priigrali prav v tretji četrtini, ki so jo dobili s 24:10. To pomeni, da so v sklepno četrtino vstopili s kar +19 (62:43). Košarkarski klub Branik ni ogrožal zmage Dolenjcev, pač pa je v zadnjih 10 minutah nekoliko ublažil poraz in na koncu klonil s 13 točkami razlike. Največ točk za drugo zmago Črnomlja sta prispevala Nejc Butala (13) in Aleš Kunc (11). Na nasprotni strani sta si naziv prvega strelca razdelila Jernej Kosi in Niko Senekovič (oba 12 točk).

"Tekmo, ki smo jo enostavno morali zmagati, smo začeli zelo medlo in v prvi četrtini gostom dovolili vodstvo. Ko smo povečali agresivnost v obrambi, je bilo vse lažje. Dosegli smo nekaj lažjih košev in si priigrali prednost, ki smo jo rutinirano zadržali do konca. Tekma ni bila lepa. Čutila se ja napetost in nervoza pri obeh. Od vsega prikazanega me veseli samo zmaga. Čestital bi gostom za fair tekmo. Čestitke tudi mojim igralcem za zmago," je po tekmi za naš portal izjavil trener Milan Kordič.

Slednjega smo vprašali, kaj je po tekmi povedal oz. svetoval svojim igralcem: "Samo z agresivno igro, tako v obrambi, kot v napadu smo lahko konkurenčni ostalim. V prvi četrtini smo prejeli 22 točk, da bi jih v drugi in tretji prejeli skupaj 21!? V tem času smo si tudi priigrali prednost. To nam mora biti tudi vodilo za naslednje tekme. Čestital sem jim samo za zmago, vse ostalo pa se da narediti še veliko bolje," je na vprašanje odgovoril trener Črnomaljcev.

Mario Primorac, trener Branika: "Tekmo smo začeli odlično. Naša peterka, v kateri sta bila dva mladinca in en kadet, je prvo četrtino odigrala odlično. Na sploh sem zelo zadovoljen s prvim polčasom, razen skoka, ki je pripadel nasprotniku. V drugem polčasu je na teren stopila popolnoma druga ekipa. Bili smo brez samozavesti, brez samozaupanja in prevladala je izkušnja in posamična kvaliteta nasprotnika. Kolpa Črnomelj je prišla do prednosti, ki so jo ohranili do konca tekme. Čestitam jim za zmago!"

Tehnična napaka dosojena igralcu SENEKOVIČ N. (AKK Braniki) zaradi nešportnega vedenja - simuliranje osebne napake.

Portorož je bil prost.

LESTVICA po 7. krogih:

Mesto

Ekipa

Zmage/porazi

točke

1.

Splošna plovba Portorož

6/0

12

2.

Terme Olimia Podčetrtek

5/2

12

3.

Radenska Creativ Sobota

5/1

11

4.

Šenčur Gorenjska gradbena družba

4/3

11

5.

Lastovka Domžale

4/3

11

6.

Postojna

4/3

11

7.

Elektro Gorenjska Prodaja

4/2

10

8.

UKK Koper

3/4

10

9.

Hrastnik

2/5

9

10.

Kolpa Črnomelj

2/4

8

11.

Parklji

2/4

8

12.

Litija

1/5

7

13.

AKK Branik Maribor

0/6

6

 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik