Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Tone Krump pravi, da so Grosuplje na pravi poti; Calvin Hampton se ni dobro znašel v ekipi

Tokrat na naši spletni strani objavljamo kratek intervju s trenerjem Grosuplja Tonetom Krumpom. V pogovoru se je slednji med drugim razgovoril tudi o dosedanjem poteku priprav. (foto: arhiv KZS)

 

 

 

 

Kako ocenjujete dosedanji potek priprav?

"Z mednarodnim  turnirjem v turški Ankari smo zaključili prvega od treh ciklusov priprav in moram poudariti, da sem z do zdaj opravljenim delom več kot zadovoljen. Tako po obsegu in intenzivnosti, kakor tudi po vsebini smo program realizirali domala stoodstotno. Razen manjših težav, sicer s poškodbami ni bilo problemov, prav tako tudi  zaradi pretirane utrujenosti in vnetij pri posameznikih ni bilo večjega ali pomembnejšega izpada vadbe. Vse to je še dodaten razlogov mojega zadovoljstva, saj kaže, da smo obseg in intenzivnost dobro planirali ter da so se igralci na to dobro odzvali."

Je bil turnir v Ankari test aktualne pripravljenosti?

"Tri tekme, ki smo jih na turnirju odigrali ter pri tem zabeležili dva poraza in eno zmago, je pokazal, da smo na pravi poti, da pa nam do nivoja igre, ki ga želim in pričakujem, še marsikaj manjka ter da bo potrebno odpraviti še prenekatero slabost in dodati še veliko tistega, kar omogoča kakovost igre. To velja še zlasti za obrambo. Proti obema nasprotnikoma, s katerima smo izgubili, torej proti Turk Telekomu in domačinu Hacettepe Universitesiju, ki sodita v zgornji in srednji kakovostni razred turške prvoligaške košarke, smo težko uveljavili svoj slog in sistem igre. Preprosto, bili smo kakovostno in fizično nekoliko inferiorni, smo pa dobro tekli in dokazali, da lahko tudi proti takšnim nasprotnikom in tudi v zaporedju treh tekem uveljavimo našo dobro kondicijsko pripravljenost. V tekmi zadnjega dne turnirja smo zmagali proti Bandirma Kirmizi, drugi ekipi Banvita, ki sodi v vrh turške druge lige in je eden od favoritov za napredovanje v prvo ligo. Z zmago v končnici smo predvsem sebi dokazali, da tudi v taktičnem smislu napredujemo. Da, turnir v Turčiji je bil pravi test in hkrati tudi pomemben napotek in motiv za delo v naslednjih dveh ciklusih priprav."

Kakšen je torej plan nadaljevanja priprav do pričetka Lige Telemach in Pokala Spar?

"Drugi in nato še zaključni del priprav do začetka Lige Telemach bo ob nekoliko zmanjšanem obsegu in povečevanju intenzivnosti usmerjen predvsem v dvig kakovosti igre v obrambi, seveda pa bomo nadaljevali tudi s piljenjem napadalnih sistemov in dvigovanjem ravni telesne pripravljenosti. Čaka nas še vsaj šest ali sedem pripravljalnih tekem. Bolj kot do zdaj se bomo posvečali tudi dodatni individualni vadbi. Dosedanji potek priprav je namreč pokazal raven sposobnosti in igralne uspešnosti posameznikov s tem pa štabu omogočil, da zastavi tudi individualne programe nadaljnjega razvoja posameznih igralcev. Ob tekmovalni uspešnosti ekipe je tudi to eden pomembnejših ciljev naslednje sezone."

Kako pa je sicer s posamezniki in njihovo vključitvijo v ekipo? Je zasedba že zaključena?

"V tem delu priprav je o posameznikih in njihovih vlogah ter učinkih še prezgodaj govoriti. Je pa dejstvo, da so se novinci, kar 6 jih je, zelo dobro vključili v ekipo in sistem dela ter v veliki večini dokazali tako svojo kakovost kakor tudi tiste osebnostne karakteristike, ki smo jih pri dopolnjevanju ekipe za zahtevnejši tekmovalni nivo tudi potrebovali oziroma želeli. Žal se pri tem ni najbolje znašel Hampton, naša okrepitev na poziciji centra. Calvin je sicer kakovosten košarkar, zelo motiviran in željan napredka ter uveljavitve, žal pa se težko prilagaja evropskemu načinu razumevanja in igranja košarke, prav tako pa tudi zahtevam in sistemu naše igre. Odgovor na vprašanje kako in kaj s Hamptonom ali njegovo zamenjavo je, ko govorimo o sestavi ekipe, tako še edini odprt."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik