Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Zdesetkane Domžale morale priznati premoč Levic, v petek odhajajo na Astrum Cup 2012

Helios DomžaleHelios Domžale se je v nizu pripravljalnih tekem, tokrat pomeril s slovaško ekipo Levice.

Domžalčani so igrali zdesetkani, saj sta morala Majstorović in Ponjavić zaradi urejanja administrativnih zadev v Beograd, Radulović je zbolel, kapetan Jure Močnik je igral z vročin, Gačeša pa po poškodbi še vedno ni nared.

KK Helios Domžale - BK Astrum Levice 62:70 (19-17, 18-17, 15-13, 10-23)

Strelci za Domžale: Besedić 16 (2x3), Grbac Velikonja, Morina 8, Mahkovic 1, Hodžić 11, Fon 7 (1x3), Rebec 3 (1x3), Močnik 5, Hrovat 2, Stemberger, Drezga 9.

Kljub nepopolni zasedbi je četa Zmaga Sagadina v prvih treh četrtinah brez večjih težav držala prednost parih točk. Razigran je bil predvsem Jure Besedić, ki je v prvih 30 minutah dosegel 14 točk, pa tudi obramba je delovala zanesljivo. V sklepni četrtini pa se je slika na parketu obrnila. Košarkarji Levic so brez težav prihajali do odprtih metolv, ki so jih tudi izkoriščali, končno pa se je začenjala poznati tudi odsotnost visokih igralcev, saj so Slovaki prihajali do številnih skokov v napadu. Zadnjo četrtino so gostje dobili s 13 točkami prednosti in zmaga je tako odpotovala na Slovaško.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "Slovaki niso naivni, zlasti vsi trije Američani so odlični igralci. V postavi, v kakršni smo igrali danes, se pod košem enostavno nismo mogli upreti košarkarjem Levic. Dobili so nas pod košem, ker smo enostavno igrali brez centrov oz. brez treh visokih igralcev in na teh položajih nismo bili enakovredni."

"Barvarji" bodo imeli že v petek priložnost za maščevanje, saj odhajajo na Slovaško, kjer bodo sodelovali na Astrum Cupu 2012, pomerili pa se bodo z današnjimi nasprotniki, Ostravo ter Szekesfehervarjem.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik