Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Intervju: Andrej Božič se je veliko naučil od P. Milovića; nekoč želi voditi drugoligaša

imagePogovarjali smo se z novopečenim trenerjem Medvod, Andrejem Božičem. V intervjuju si med drugim lahko preberite, kakšna košarka se bo igrala v Medvodah.

Božič na sliki v rdeči jopici, ko je bil še asistent Milovića (foto: Facebook)

 

 


Kje ste začeli trenersko pot?

"Trenersko pot sem začel v Iliriji. Eno leto sem treniral selekcijo do 12 let, nato pa sem po odhodu Dejana Prokiča v Kraški zidar prevzel člansko ekipo."

Kako bi ocenili lansko sezono, v kateri ste bili še pomočnik trenerja Postojne?

"Lanska sezona je bila solidna. Morda nam je na koncu zmanjkalo malce sreče, da bi osvojili 1. mesto. Zame je bila sezona zelo pozitivna, saj sem se veliko naučil od glavnega trenerja Postojne Predraga Milovića."

Kje so glavni razlogi za odhod v Medvode?

"Eden od razlogov je ta, da sem dobil hčerko. Postojna se mi zdi nekoliko preveč oddaljena. Po drugi strani pa sem želel mesto glavnega trenerja in biti bližje Ljubljani."

Kaj pričakujete od starejših igralcev (Šturm, Staniša, Bunčič in Kopač)?

"Od teh igralcev pričakujem, da bodo pomagali mlajšim igralcem in talentiranim košarkarjem, ki jih imamo na razpolago. Igramo namreč v štajerski skupini, kjer se igra na nož in je dosti moške košarke. Upam, da jim bodo izkušenejši igralci v podporo."

Kakšna košarka se bo igrala?

"Mislim, da se bo igrala agresivna, hitra in borbena košarka. Poizkušali bomo veliko teči in igrati agresivno obrambo."

Kakšne so vaše ambicije? Kje se vidite čez nekaj let?

"Mogoče, da prevzamem drugoligaša. Tukaj v Medvodah je bil sicer nastavljen projekt, da morda medvoško ekipo pripeljemo v 2. SKL in tam nadaljujem kariero. Vseeno pa se trenutno v profesionalni košarki ne vidim, ker razmere v slovenski košarki niso najboljše."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik