Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Blaž Črešnar se seli v Avstrijo

214 cm visoki center bo kariero nadaljeval v Avstriji pri ekipi Furstenfeld Panthers. 

 

 

 

Blaž Črešnar, ki je lansko sezono preživel v dresu domžalskega Heliosa, bo svojo kariero nadaljeval v sosednji Avstriji, kjer bo oblekel dres ekipe Furstenfeld Panthers. 26-letnik v Furstenfeldu, ki nastopa v najmočnejši avstrijski lige, nebo edini slovenski predstavnik saj je član ekipe branilec Samo Grum, iz klopi pa jo vodi bivši trener Zlatoroga Ervin Dragšič.
V lanski sezoni je Črešnar v ligi ABA dres Heliosa oblekel na 22 tekmah in v povprečno 12 minutah na tekmo dosegal 3.7 točke, 2.3 skoka ter 0,5 asistence, malce uspešnejši pa je bil v državnem prvenstvu kjer je odigral 29 tekem in v slabih 15 minutah dosegal 4.2 točki, 2.1 skoka in 0,7 asistence na tekmo.
Za 214cm visokega centra to ne bo prvi izziv v tujini saj ima za sabo že zelo pestro mednarodno kariero v kateri je igral v Španiji pri CAI Zaragozi, na Češkem pri BK Sadski, v Švici pri Lugano Tigersih, v Litvi pri SK Valmieri ter nazadnje v Latviji pri ekipi Nevezis Kedainiai. V Sloveniji pa je poleg dresa »barvarjev« nosil še dres Radenske, Triglava, Postojne ter Šenčurja bil pa je tudi član vseh mlajših selekcij slovenske reprezentance. (foto: Sportal)

Share

Dodaj komentar

Iskalnik