Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Medvode bo vodil Andrej Božič, v moštvu tudi en novinec in trije povratniki

Tinex Medvode

Medvode, ki so lani zasedle 9. mesto v 2. SKL se bodo v novi sezoni zaradi finančnih težav žogale v 3. SKL. Pogovarjali smo se članom upravnega odbora omenjenega košarkarskega kluba Dejanom Bunčičem.

 

 

"Nov trener je Andrej Božič, ki je bil lani pomočnik trenerja Postojne," je v uvodu povedal Bunčič.

Ekipa bo močno pomlajena

V članski zasedbi bosta 2 kadeta in 4-5 mladincev. V moštvu bodo tudi 4 starejši igralci, in sicer Janez Kopač, Peter Šturm, Igor Staniša. Omenjeni košarkarji so nekoč že nosili medvoški dres. V moštvu bo seveda tudi izkušeni branilec Dejan Bunčič. "Lani smo imeli samo 2 Medvoščana. Starejši oz. izkušenejši igralci bodo pomagali mlajšim. Igranje z mlajšimi igralci je edini način, da rešimo medvoško košarko," v nadaljevanju pove izkušeni veteran medvoške zasedbe.

Novinec je nekdanji košarkar Šenčurja

Blaž Novak je lani nosil dres gorenjskega drugoligaša Šenčurja, kjer pa se ni preveč naigral. Slednji je lani igral le na 7 tekmah.

V ogenj želijo poslati čim več mladih igralcev

"V bistvu ni nekih ciljev, saj letos nihče ne izpade iz 3. SKL. Želimo forsirati mlade igralce in jim ponuditi čim višjo minutažo, tudi na račun kakšne izgubljene tekme. Upamo, da bodo v roku 2-3 letih lahko igrali vidnejšo vlogo in da bodo lahko sami naprej vlekli voz."

S pripravami so pričeli avgusta

"S pripravami smo začeli prejšnji mesec. Prijateljskih tekem še nismo igrali. Trenutno smo še premalo časa skupaj. Malce bomo še povadali, potem pa bodo na sporedu tudi prijateljski obračuni. Mislim, da je še dovolj časa, da se uigramo. Po prvem kolu, ki bo na sporedu 20. oktobra (gostovanje v Ljubljani pri Jančah), imamo naslednjo prvenstveno tekmo šele 10. novembra."

"Vsaka ekipa, ki bo prišle k nam v goste ji ne bo lahko," je za konec povedal naš sogovornik.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik