Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Milan Kordič verjame, da bodo s prihodom Kunca in Delića ena od dominantnejših ekip v ligi

Milan Kordič si kruh služi na klopi Kolpe, ki jo je v prejšnji popeljal v drugo ligo. Naš sogovornik je šaljivo odgovoril na eno izmed vprašanj. V pogovoru tudi o tem, kdo bo nadomestil nosilca iz lanske sezone Črta Rističa. 

(foto: Matej Štalcar)

Kaj pričakujete od Aleša Kunca? Kakšno vlogo bo imel v ekipi?

"V klubu smo si prizadevali, da bi se okrepili z izkušenim igralcem. Smatrali smo, da to potrebuje naša ekipa, še posebej pa mlajši igralci. S prihodom Aleša smo to pravgotovo dobili. Aleš je velik profesionalec in njegovo znanje, pristop ter izkušnje bodo zagotovo koristile celotnemu moštvu in klubu. Slednji bo eden od nosilcev igre. Od njega se predvsem pričakuje prevlada pod obema košema in meni tisto najpomembnejše, mentorstvo mlajšim igralcem. O igralskih sposobnostih Aleša pa je nepotrebno govoriti."

Kaj za vas pomenita prihoda dveh okrepitev Kunca in Delića?

"S prihodom obeh, bomo pod košem sigurno ena od dominantnejših ekip v ligi. Oba sta že igrala na višjem nivoju, tako da verjamem, do bosta oba veliko doprinesla k naši igri."

Kdo bo nadomestil nosilca v lanski sezoni Črta Rističa? Se obeta še kakšna okrepitev na branilskem položaju?

"Na branilskih položajih ne bomo iskali okrepitev. Smatramo, da so domači branilci na čelu z Miho Ivanuša, dovolj kvalitetni in da se lahko enakovredno kosajo s konkurenco. Peter Grdešič, Matic Lozar, Nejc Butala, Tilen Lamut, pa so tisti, ki bodo poleg njega še sestavljali branilsko linijo."

Kakšna košarka se bo igrala v Črnomlju?

"V Črnomlju se bo igrala počasna in nezanimiva košarka, brez protinapadov in atraktivnih zaključkov. "Matrali" bomo žogo v napadu, obramba pa bo slaba." (smeh)

Share

Dodaj komentar

Iskalnik