Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Po mlajših članicah so se od elitne divizije poslovile tudi mladinke

Slovenska dekliška reprezentanca do 18 let je danes neslavno končala z nastopi na evropskem prvenstvu divizije A v Vidmu, kjer je na sedmih odigranih tekmah utrpela prav toliko porazov in z osvojenim zadnjim mestom nazadovala v nižji rang tekmovanja.

(foto: FIBA)

Varovanke Ernesta Novaka so porazom proti Madžarski (42:67), Latviji (41:74), Nemčiji (50:74), Belgiji (35:59), Poljski (51:79) ter Bosni in Hercegovini (47:67) dodale še neuspeh proti Švedski, proti kateri so klonile s 57:64.

Nadvse izenačen obračun za 15. mesto je bil odločen šele v podaljšku oziroma v njegovih zadnjih dveh minutah, ko so Švedinje po dveh uspešnih prostih metih Ane Šarić dosegle 5 zaporednih točk in sedem sekund pred iztekom časa povedle s končno razliko 7 točk.

V srečanje so bolje krenile Švedinje, ki so prvih 10 točk dosegle v prvih štirih minutah (4:10), v 8. minuti pa povedle s 14:7, v preostalem času uvodne četrtine pa je sledil odločen odgovor Slovenk in izenačenje izida na 14:14.

Druga četrtina se je začela po željah naših deklet, ki so s trojko Lee Debeljak v 12. minuti prvič na tekmi povedla (17:14), pet minut kasneje z delnim nizom 12:0 (Ajda Burgar 5, Šarić 3, Debeljak in Elma Dautović 2) prednost povišala na 9 točk (29:20), na glavni odmor pa odšla pri vodstvu z 29:23.

Slovenke so igro nadzirale tudi v tretji četrtini (13:12) in v četrto četrtino odnesle 7 točk prednosti (42:35), v zadnjih desetih minutah pa jim je pričelo zmanjkovati moči, kar so Švedinje izkoristile in s trojko, 40 sekund pred iztekom rednega dela srečanja, izsilile podaljšek.

Izjemna borbenost nasprotnic je naše rojakinje očitno presenetila, saj slednje v dodatnih petih minutah igre z glavo niso bile več povsem pri stvari, trdožive severnjakinje pa so v tem času zbrale še kar 13 točk in se od prvenstva in divizije A poslovile s svojo prvo zmago.

Tako kot proti Bosni in Hercegovini, se je tudi proti Švedski za najkoristnejšo igralko in prvo strelko Slovenije izkazala Lea Debeljak, ki je dosegla 17 točk, 7 skokov ter 3 podaje in pridobljene žoge (indeks 17). Branilka Grosuplja je bila tudi sicer najbolj učinkovita igralka in najboljša strelka v naši reprezentanci, saj je na prvenstvu v povprečno 26 minutah na tekmo beležila 10,3 točke, 5,3 skoka, 2,4 pridobljene žoge in 1,9 podaje.

Evropsko prvenstvo divizije A za dekleta do 18 let:

Tekma za 15. mesto:

Nedelja, 12. avgust:

SLOVENIJA - ŠVEDSKA 57:64 (14:14, 15:9, 13:12, 9:16, 6:13)

Debeljak 17, Burgar 16, Šarić 9; Dourva 14, Ekström 13, Johnson in Ahlberg 10.

STATISTIKA

Selektor Ernest Novak po tekmi ni dal izjave.

Sorodni prispevki:

Slovenija nazadovala v divizijo B

Share

Komentarji   

 
+16 #5 Tonzln 15:41 13-08-2018
Nekdo je presenečen nad slabimi rezultati reprezentanc U18 in U20 in za vse neuspehe krivi KZS. Tisti, ki vsaj malce poznajo situacijo v klubih, pa vedo da temu ni tako. Najmočnejši klub načrtno dela na osvojitvi titul, razvoj mladih igralk pa je že dolga leta sedma skrb vodilnih managerjev. Vsi ostali klubi pa mu le poskušajo slediti. Zoperstaviti se takšnemu gigantu, kot je Cinkarna Celje z mladimi igralkami, ki niso kos izkušenim Američankam, Hrvaticam in ostalim članicam celjske internacionalne zasedbe je kot bi si z enim strelom prestrelil obe koleni. Navoziš tri branilke, dva organizatorici igre, dva krila in dva centra iz tujine in deklamiraš pravljice o razvoju mladih igralk!? Če to ni perverzno... Pri nas se uspeh meri v osvojenih državnih titulah in ne v stopnji razvoja mladih igralk. Če kdo misli da nimam prav, naj si ogleda minutažo mladih igralk in minutažo Američank in Hrvatic v celjski zasedbi. Za vse slovenske trenerje (tudi za gospoda Novaka) pa poučen vic iz bosanskih logov. Mogoče bo kaj pomagalo. Po dolgih letih premoči domačih psov ki so bili udeleženi v pasjih borbah na državni ravni, sta se vedno poražena Mujo in Haso spomnila da je treba nekaj spremeniti. Kupila sta novega psa in zmagovala celo desetletje. Novi "tekmovalec" je bil tako superioren da je vedno v slabi minuti opravil svojo nalogo. Na vprašanje novinarjev kakšne pasme je ta čudež od psa je Mujo odgovoril: " Ma nimam pojma! V Afriki so ga klicali Lev. Haso ga je le peljal k frizerju da ga "podšiša" in od takrat ga vsi kličemo Šišo!" :lol: :lol: :lol:
Citat
 
 
-1 #4 nekdanja igralka 14:59 13-08-2018
"no ja"]
selektor ne daje izjav. no ja, pove več kot če bi kaj rekel sam vi pa tudi pišete o najkoristnejši igralki, ki potroši vsaj 20 žog za 10 pik.
tako kot je ta ekipa odigrala porazno in neodgovorno pa še nisem videl.
ni problem izgubit in izpast iz divizije, je pa način z željo in borba za dres osnova. Teh par prenapihnjenih zvezdic v svojih glavah mora dobro dobro posparaviti koleščke v glavi, če želi da jih imamo za košarkarice.

Takega podna pa res še ni bilo nikoli!
Tisti, ki je predlagal selektorja in tisti, ki ga je potrdil bi morala odgovarjati!

To kar je selektor dovoljeval kar lepemu številu igralk, pa jim ni odvzel igralnih minut je nedopustno!
igralo seje pretežno 1:5 in to v nedogled.
Muka za gledanje!
Kakšno je mnenje vodje odprave, če selektor ne daje izjave?
Ali pa je bil to zgolj plačan izlet?
Citat
 
 
+1 #3 pancho vila 09:55 13-08-2018
KZS je dosegla dno od dna. Glavno je da smo prvaki. :zzz :zzz
Citat
 
 
0 #2 no ja 09:00 13-08-2018
selektor ne daje izjav. no ja, pove več kot če bi kaj rekel sam vi pa tudi pišete o najkoristnejši igralki, ki potroši vsaj 20 žog za 10 pik.
tako kot je ta ekipa odigrala porazno in neodgovorno pa še nisem videl.
ni problem izgubit in izpast iz divizije, je pa način z željo in borba za dres osnova. Teh par prenapihnjenih zvezdic v svojih glavah mora dobro dobro posparaviti koleščke v glavi, če želi da jih imamo za košarkarice.
Citat
 
 
-5 #1 Slo 07:45 13-08-2018
To je cisti dokaz kaj se zgodi ko zveza postavi trenerja brez izkusenj oziroma svojega prinatelja. Pa se izjave noce dati. Napihnjenec
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik