Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Večni derbi že v prvem kolu

V torek je v Mariboru potekal žreb za prihajajočo sezono lige Nova KBM. V boj za naslov državnega prvaka se bo podalo 10 ekip, prvi krog rednega dela pa bo na sporedu 13. oktobra.


(foto: KZS)

V prvem kolu se bodo med seboj pomerili Helios Suns in Ilirija, podprvakinja Krka in branilka naslova Petrol Olimpija, Hopsi in Zlatorog, Šentjur in Rogaška ter Sixt Primorska in Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Prvi del tekmovanja bo štel 18 krogov, po njegovem koncu pa bo 6 najboljših ekip začelo ligo za prvaka (rezultati prvega dela se ne prenašajo), preostale 4 ekipe pa se bodo borile v ligi za obstanek.

Najuspešnejši ekipi lige za obstanek bosta zaigrali v končnici (četrtfinale in polfinale na dve zmagi, finale na tri zmage), predzadnje moštvo bo zaključilo s sezono, zadnje pa izpadlo v 2. SKL.

Odzivi po žrebu:

Roman Lisac, predstavnik Petrola Olimpije:

"Upam, da žreb ne bo vplival na končni razplet in da se bo sezona začela tako, kot se je končala prejšnja. Vsem klubom želim čim manj poškodb in uspešno sezono ter čim več sponzorjev."

Marjan Erpe, predstavnik Krke:

"Že leta je naša usmeritev takšna, da si želimo igrati v finalu državnega prvenstva. Zadnja leta nismo bili povsem na vrhu, smo pa vedno blizu. Zavedamo se, da bo tudi v prihodnji sezoni konkurenca huda. Želimo si, da bi liga Nova KBM potekala v duhu fair playa. Upam, da se bosta v finale državnega prvenstva uvrstili ekipi iz lige za prvaka. Želim, da vse ekipe odigrajo od začetka do konca pošteno, saj se le na takšen način lahko dvigne kakovost prve lige. Vsem kolegom želim veliko uspeha in čim manj poškodb."

Jerneja Zadel, predstavnica Sixta Primorske:

"V našem klubu želimo še naprej graditi na vrhunski košarkarski sredini, v novi sezoni z dvema članskima ekipama. V ligi Nova KBM je naš cilj preboj v ligo za prvaka, nato preko četrtfinala preboj med štiri najboljše ekipe ter storiti korak naprej. Medtem ko smo imeli v prejšnji sezoni dva tuja igralca, računamo v tej sezoni na tri tujce. Ob povprečni starosti pod 25 let in ekipi sestavljeni iz pretežno slovenskih košarkarjev, si želimo pomagati razvoju slovenske košarke tudi v prihodnje. Naši cilji in ambicije so visoki."

Marko Markovinović, predstavnik Rogaške:

"V Rogaški smo trenutno še v obdobju sestavljanja ekipe. Upamo, da nam bo uspelo sestaviti konkurenčno ekipo. V prvem delu si želimo preboja v ligo za prvaka, v drugem delu pa je plan uvrstitev med prve štiri ekipe in boj za prvaka."

Matevž Zupančič, predstavnik Helios Sunsov:

"Helios Suns ima že tradicionalno dvojne ambicije - rezultatske in razvojne. Slednje bomo poskušali tudi v prihodnje sestaviti v čim boljšo kombinacijo. Težko bomo lovili tri najmočnejše ekipe. Vse ostale ekipe pa smo v igri za mesta za prvo trojico. V novi sezoni bomo nastopali v dveh tekmovanjih. Dve tekmovanji bosta za nas nov izziv. Tega se veselimo, hkrati pa nam to predstavlja odgovornost."

Aleš Puhar, predstavnik Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Za nami je še ena sezona v prvi ligi in upam, da smo se iz nje kaj naučili. V prihajajoči sezoni se bomo potrudili po najboljših močeh. Vsem klubom želim dobro sezono, čim manj poškodb igralcev ter da se sezona regularno zaključi. Košarkarski zvezi želim, da čim bolj spodobno in uspešno organizira sezono."

Anton Pavlič, predstavnik Ilirije:

"Po dokaj uspešni pretekli sezoni bomo v novo vstopili oslabljeni, vendar nam to ne bo vzelo želje, da se uvrstimo med najboljšo šesterico. Vsem klubom bi zaželel dobro sezono, čim manj poškodb in čim manj problemov na tekmah."

Dejan Fideršek, predstavnik Šentjurja:

"Vsem kolegom bi pred začetkom nove sezone zaželel čim več uspehov, tudi klubom, ki nas zastopajo v mednarodnih ter regionalnih tekmovanjih. Smo v zaključku sestave ekipe. Upam, da bomo konkurenčni. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh. Želje so eno, zmožnosti pa drugo. Želimo si šestega mesta in preboja v ligo za prvaka."

Janko Vašl, predstavnik Hopsov Polzele:

"Na Polzeli imamo ekipo za prihodnjo sezono sestavljeno. Novo sezono začenjamo tako kot smo končali prejšnjo. Upam, da bomo bolj uspešni kot v pretekli. Upam, da bomo imeli čim manj težav s poškodbami."

Matej Firm, predstavnik Zlatoroga Laško:

"Košarkarski klub Zlatorog v novo sezono vstopa z novim vodstvom, novim trenerjem in po vsej verjetnosti z novo ekipo. Kljub temu je cilj kluba uvrstitev v ligo za prvaka."

Share

Komentarji   

 
+1 #3 Miran 20:37 01-08-2018
Prvi krog kot se šika!
Citat
 
 
+3 #2 Fredo 19:06 01-08-2018
Šentjur - Rogaška že v prvem krogu, gremo! 8)
Citat
 
 
+3 #1 Ivo 13:25 01-08-2018
Kako lahko Matej Firm govori o ciljih, ko pa nima še sploh nič od ekipe. To poznamo že leta, kako on naklada in slepo obljublja, klub pa za ABA lige sedaj rine skozi prepad proti izpadu iz 1. slovenske lige! Zlatorogu, bi moral biti vedno biti cilj vsaj polfinale. Upravi pa, da priskrbi sredstva in pogoje, ne pa da je klub v takšnem razsulu.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik