Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Naši fantje tudi v drugo slavili z vsaj 40 točkami razlike!

Slovenska moška mladinska reprezentanca je evropsko prvenstvo divizije B začela s pravim 'blitzkriegom', na katerega njene nasprotnice nikakor ne najdejo odgovora. Po Albaniji je tako zlathka premagala tudi Dansko in skupaj s Švedsko ostala edina neporažena ekipa skupine D.

(foto: FIBA)

Mladi Slovenci so Dance ugnali s kar 93:53, njihova naslednja ovira pa bodo prvouvrščeni Švedi, s katerimi se bodo srečali nocoj ob 21. uri.

Izbranci Tomaža Fartka so na tekmi zaostajali le borih 22 sekund, temelje za zmago pa so postavili med 18. in 23. minuto, ko so prednost 11 točk z razigranim četvercem Jure Ličen (4 točke) - Jakob  Strel (4) - Gregor Glas (3) - Petar Vujačič (3) povečali na 23 točk (54:31).

Najvišja razlika je moštvi ločevala točno 24 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom, ko je Bine Prepelič s svojo 8 točko naskok Slovenije povišal že na 42 točk (93:51).

Na naši strani so se med strelce vpisali vsi razen Uroša Šikaniča, ki je na parketu preživel najmanj časa - 4 minute in 35 sekund, najkoristnejši igralec in tudi prvi strelec tekme pa je bil Andrej  Stavrov, ki je v dobrih 15 minutah igre prispeval 16 točk, 4 skoke, 3 pridobljene žoge ter 2 podaji in blokadi (indeks 24).

Slovenski košarkarji se bodo, kot že rečeno, danes zoperstavili še Švedski, potem pa jih čaka več kot zaslužen dan odmora in priprava na Slovaško.

Evropsko prvenstvo divizije B za fante do 18 let:

2. kolo skupine D:

Sobota, 28. julij:

SLOVENIJA - DANSKA 93:53 (24:16, 21:13, 26:14, 22:10)

Stavrov 16, Ličen 14, Glas 13; Bakić 10, Harbo in Carlino 8, Paaske 6.

STATISTIKA

Tomaž Fartek, selektor slovenske reprezentance:

"Danes smo odigrali zelo zrelo tekmo. Povsem smo zaustavili nosilne igralce in s tem onemogočili njihovo prepoznavno igro. Zelo me veseli, da smo v napadu imeli dober pretok žoge in tako razigrali kar nekaj igralcev. Igramo zelo nesebično košarko, ki nasprotnikom povzroča veliko težav v obrambi. Veseli me, da fantje radi igrajo drug z drugim in da vedno poskušajo poiskati najboljšo možno rešitev. Ton, ki smo ga postavili v obrambi, bo zelo pomemben skozi celotno prvenstvo. Mislim, da imamo še kar nekaj rezerve in verjamem, da se bomo iz tekme v tekmo dvigovali."

Share

Komentarji   

 
+8 #1 Zmaga 23:58 29-07-2018
Stavrov da 16 pik potem pa za nagrado obsedi na naslednji tekmi. Fartkova logika pac.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik