Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

Mladinci v Makedonijo po divizijo A

Slovenska fantovska reprezentanca do 18 let je danes odpotovala proti Skopju, kjer si bo na evropskem prvenstvu divizije B od 27. julija do 5. avgusta prizadevala osvojiti eno od prvih treh mest.


(foto: KZS)

Naši fantje, ki so v divizijo B nazadovali zaradi predpredzadnjega 14. mesta na lanskem prvenstvu divizije A na Slovaškem, bodo tekmovanje začeli z obračunom proti Albaniji (21. na lanskem EP divizije B), potem pa se bodo v skupini D pomerili še z Dansko (8. na EP div. B), Švedsko (14. na EP div. B), Slovaško (15. na EP div. A) in Bolgarijo (7. na EP div. B).

V četrtfinale prvenstva se bosta uvrstili najboljši ekipi iz vsake od štirih skupin, v divizijo A pa bodo napredovale najuspešnejše tri ekipe.

Stari selektor Tomaž Fartek je v Sofijo odpeljal Gregorja Glasa, Martina Jančarja Jarca, Adriana Jogana, Grego Kuralta, Jureta Lična, Roka Nemaniča, Bineta Prepeliča, Žigo Samarja, Andreja Stavrova, Jakoba Strela, Uroša Šikanića in Petra Vujačića. V primerjavi z lansko ekipo so v postavi ostali Jančar Jarc, Jogan in Ličen.

V pripravljalnem obdobju je sedemnajst reprezentančnih kandidatov odigralo šest tekem in vknjižilo po tri zmage in poraze. Uspeh so dosegli proti Madžarski (67:79 in 56:76) ter Bosni in Hercegovini (66:69), neuspeh pa so zabeležili proti Bosni in Hercegovini (80:54) ter Hrvaški (62:83 in 53:62).

Prvi trije strelci Slovenije so bili Maksim Gorbačov (na 5 tekmah do 50 točk; povprečno 10), Jure Ličen (na 4 tekmah do 39 točk; povprečno 9,7) in Martin Jančar Jarc (na 6 tekmah do 33 točk; povprečno 5,5).

»Zelo sem zadovoljen z opravljenim delom tekom priprav! Pred začetkom priprav smo se zgledovali po zlati generaciji članov, sedaj pa smo dobili novega vzornika tudi pri mlajših članih. Tudi mi imamo svoje ambicije in cilje, za uresničitev katerih bo potrebna potrpežljivost in dobra osredotočenost. Dejstvo je, da si želimo zastopati barve države v najboljši možni obliki ter mladinsko reprezentanco vrniti na najvišji nivo tekmovanja. Zavedamo se, da se želje razlikujejo od dejanj, zato smo pripravljeni, da se tekmovanja lotimo korak za korakom. Ne želimo gledati predaleč, saj nam to lahko zamegli tisto, kar je pred nami. Verjamemo, da v kolikor bomo na dnevni ravni opravili vse majhne naloge, bomo kasneje pripravljeni na večja dejanja. Odločitev katerih 12 fantov peljati na evropsko prvenstvo je bila zelo težka, vendar sem z izborom več kot zadovoljen in mislim, da imamo vse potrebna orodja in veščine za doseganje zastavljenih ciljev. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil igralcem, ki se jim ni uspelo uvrstiti v ekipo. Ni lahko žrtvovati poletja in ostati brez tekmovanja, zato upam da so vseeno nekaj odnesli. Brez oklevanja lahko trdim, da so bile priprave bolj kvalitetne na račun vašega doprinosa in da ste soigralcem zelo pomagali na poti do skupaj zastavljenih ciljev. V Skopju se bomo v čim krajšem času poskušali prilagoditi ter vse misli preusmeriti v našega prvega nasprotnika, reprezentanco Albanije,« je pred odhodom v Makedonijo povedal selektor Tomaž Fartek.

Share

Komentarji   

 
+4 #36 Cinik 16:17 28-07-2018
Jernej je ze na morju...
Citat
 
 
+7 #35 Borut 09:57 28-07-2018
igraci ki imajo agenta so pod pritiskom statistike zato soliranje
Citat
 
 
+4 #34 cor core 09:53 28-07-2018
tooo premagal albanijo gremo dalje
Citat
 
 
-5 #33 Ball 22:40 27-07-2018
Citati haha:
kje je hirschman?
boljsi od vseh tuki
kdpa ga lahko zaustav?
kaksna ma ta fartek odlocitve?
zato pa je kjer je zdej!


Kaksn hirsman fnt nemore igrt resne kosarke
Citat
 
 
+2 #32 Gorenjec 20:39 27-07-2018
Citati Faran:
Fartek je poraz od poraza. Na olimpiji nic, v repki nic, v triglavu sploh nic..pa je apet v repki. Kaj je pa to???

Kaj pa bi po Vašem moral Fartek v omenjenih klubih (npr v Triglavu) in reprezentanci naresti, da bi bili Vi zadovoljni? Rezultat (U17 in U19 Triglav na FF), razvoj igralcev (individualni napredek igralcev v klubu)...
Citat
 
 
+12 #31 Faran 18:03 27-07-2018
Fartek je poraz od poraza. Na olimpiji nic, v repki nic, v triglavu sploh nic..pa je apet v repki. Kaj je pa to???
Citat
 
 
0 #30 Poznavalec 15:50 27-07-2018
Sramota, kaksna reprezentanca nastopa!
Citat
 
 
+11 #29 šut 12:02 27-07-2018
To, da igraš v reprezentanci še ne pomeni, da si najboljši v Slovenij - to vemo vsi !!! pa brez zamere izbrancem !!!
Citat
 
 
+4 #28 Taklemamo 09:29 27-07-2018
Citati *--*:
Citati Robert:
Seveda Licen nima po vase niti 190 al kako?
Ce na tekmo da 10+ pik in ima najvec skokov od vseh, to pomeni le to, da so ostali pri po vase svojih 210 cm, se manj sposobni kot on. ( sarkazem).
Na mesto da bi drzali pesti za fante in navijali za njih, ker so si to z garanjem na treningih zasluzili, po slovenceljsko pluvate po vseh, ki vam postavijo ogledalo. Zal...


Moj komentar ni bil namenjen pljuvanju po igralcih pa tudi nikogar nisem poimensko izpostavil. Kako lahko igrajo centre igralci višine 200 cm pa smo videli na članskih tekmah v Stožicah. Normalno je da se visoki igralci razvijajo kasneje predvsem glede fizične moči, to pa še ne pomeni da čez dva ali tri leta ne bodo boljši. Kar nekaj časa sem spremljal mlajše selekcije in ugotovil, da se pogosto s ciljem dobrega rezultata pod koš potiska močne igralce, ki pa kasneje ne dosežejo višine ki bi jim omogočala igranje pod košem, posledično pa ne obvladujejo žoge da bi lahko kasneje ko jih drugi prerastejo, igrali na zunanjih pozicijah. Potem pa stojijo na liniji za tri točke kot kup nesreče delajo neke kvazi bloke če pa dobijo žogo pa si ne upajo pogledati na koš.

Če pa že omenjate posameznike, potem pa vsa pohvala KK Parklji, ki za razliko od večine drugih klubov ( z izjemo dveh ali treh) dajo priložnost mladim igralcem. Njihov igralec je dokaz da se to izplača


Spostovani, res neverjetno kaj pisete kot, da bi pri nas imeli presezek dvometrasev ki bi jih vzgajal proracunski vrh slovenske kosarke Petrol Olimpija. Pa ze dolgo ne in tudi sedaj bomo raje vzgajali za crnogorce, hrvate, ukrajince ...in ce zna kdo nasteti kdo vse je sesal denar pri Olimpiji in potem tebi nic meni nic zapustil Olimpijo naj kar napise.
Jure Licen pa bo na raketi zagospodaril na tem mladinskem prvnstvu kar je najpomembneje saj repka ni poligon za vzgajanje in ustvarjanje igralcev ceprav to KZS ze pocne kar ni vloga KZS ampak njenih ustanoviteljev in clanov.
Zato je najbolje da se takoj vrnemo v devizijo A kot U20.
Citat
 
 
+12 #27 Mare 09:23 27-07-2018
Ne se sekirat za socak-a vse je to posel...Fartek je pac sola podlipnika...Sicer pa ima socak v loki veliko protekcije se vlaga vanj ima 18 in letos bo ze podpisal profesionalno pogodbo.Kar se tice izbrane vrste je pa vsakic nekaj krivice in tako bodo fantje zaceli odklanjat povabilo...
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik