Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Novopečenemu drugoligašu bo izkušnje delil prvak Evrolige

Košarkarski klub Žoltasti Troti je še lansko leto igral v četrti slovenski košarkarski ligi, v prihajajoči sezoni pa bo prvič v zgodovini nastopal med drugoligaši, kjer si bo obstanek ali pa še kaj več skušal zagotoviti tudi ob pomoči trikratnega prvaka Evrolige Matjaža Smodiša.

(foto: KK Žoltasti Troti)

Novomeščani so se v zadnjih dveh sezonah vselej veselili naslova državnega prvaka, v bistveno močnejši drugi slovenski košarkarski ligi pa bodo sprva ciljali predvsem na to, da ne bodo na koncu pristali na enajstem ali dvanajstem mestu, ki vodita v nižji rang tekmovanja.

Člansko ekipo bo tudi v prihodnje vodil trener Luka Mittag, ki bo imel odslej na klopi tudi svojega pomočnika. V tej vlogi bo nastopal kar nekdanji kapetan slovenske reprezentance Matjaž Smodiš, ki v nadvse obetavnem klubu sicer v prvi vrsti deluje kot športni direktor.

Žoltasti Troti so se zeenkrat okrepili s 24-letnim in 197 cm visokim Martinom Mežanom ter 18-letnim in 195 cm visokim Rokom Vidrihom, oba otroka Krke pa lahko igrata na kar nekaj različnih položajih.

Mittag je za naš portal povedal, da bo ekipi dodal še vsaj eno okrepitev, in hkrati potrdil, da bodo v njej še naprej brenčali tudi vsi štirje najkoristnejši igralci minule sezone - Črt Ristič, Luka Derlink, Bojan Krivec in Simon Gorenc.

Sorodni prispevki:

V državno in pokalno prvenstvo se bo podalo najmanj 64 moških in ženskih ekip

Share

Komentarji   

 
+5 #2 Tim 11:58 25-07-2018
Ni vprašanje obstanka v ligi. Bolj je vprašanje volje. To so izkušeni igralci, vsi iz Krkine šole.
Citat
 
 
+10 #1 Kopriva 12:38 24-07-2018
Predlagam Krki da jim sposodi Stipaničeva. :-*
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik