Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Nova medalja za slovensko študentsko košarko

Zahodno portugalsko mesto Coimbra ta mesec gosti 4. Evropske univerzitetne igre, kjer bo nastopilo kar 3150 športnikov iz 38 držav, ki se bodo za odličja potegovali v 13 športnih panogah.

(foto: Susa.org)

Košarka na igrah vsebuje dve tekmovanji, in sicer igri 3x3 in 5x5, v katerih se bodo preizkusili tudi slovenski študentje in študentke z Univerze v Ljubljani in Univerze na Primorskem.

Tekmovanje v košarki 3x3 se je že končalo, v njem pa so Slovenci osvojili tretje, petnajsto in šestnajsto mesto.

Z bronasto medaljo se je okitila ženska ekipa Univerze v Ljubljani, ki so jo sestavljale Maja Jakobčič, Sara Meden, Ela Stergar in Urša Žibert, 15. mesto so po treh zmagah in petih porazih zasedli košarkarji Univerze na Primorskem (Aleks Cvetičanin, Matija Radanović, Tim Škerbec in Andrej Volk), na 16. pa so po dveh zmagah in šestih porazih pristali košarkarji Univerze v Ljubljani (Grega Dežman, Žan Petejan, Grega Sajevic in Matic Sirnik).

Ljubljančanke, pri katerih je bila Jakobčičeva proglašena za najboljšo strelko finalnega dela tekmovanja, so na poti do odličja premagale sovrstnice iz izraelske Univerze Ohalo (22:1), hrvaške Univerze v Zadru (20:3), portugalske Univerze v Portu (15:6), ruske Akademije za šport in turizem v Volvogradu (četrtfinale; 12:10) in portugalske univerze v Aveiru (tekma za 3. mesto; 12:4) ter izgubile proti romunski Univerzi v Pitestiju (polfinale; 17:20).

Tekmovanje v košarki 5x5 bo potekalo od 22. do 28. julija, slovenske barve pa bodo zastopali samo študentje Univerze na Primorskem, ki bodo nastopili v enaki postavi kot v košarki 3x3.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik