Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Mlajši člani še podaljšali zmagoviti niz

Slovenski fantovski reprezentanci do 20 let gre na evropskem prvenstvu divizije B v Sofiji zaenkrat vse po načrtu. Na dosedanjih štirih tekmah je namreč zbrala prav toliko zmag, do konca tekmovanja v skupini B pa jo loči le še en dvoboj.

(foto: FIBA)

Izbranci selektorja Daliborja Damjanovića so se v torek pomerili z dotlej prav tako še neporaženo Estonijo in jo v tesni končnici ugnali s 55:50.

Obračun so bolje začeli Estonci, ki so po dobljenih uvodnih dveh četrtinah vodili s 33:29, čas Slovencev pa je nastopil v tretji četrtini, v kateri so slednji z razigrano četverico Aljaž Bratec - Urban Oman - Miha Škedelj - Jurij Macura vnovič prešli v vodstvo in pred četrto četrtino povedli s 45:38.

Dvoboj je bil izenačen vse do zadnje minute, potem pa je na sceno znova stopil Bratec, izsilil dve osebni napaki in s tremi uspešnimi prostimi meti prednost Slovenije povečal na 7 točk (54:47).

Do konca tekme je nato ostalo le še 20 sekund, v tem času pa se Estoniji ni uspelo približati na manj kot 4 točke (54:50).

Najkoristnejši igralec Slovenije, ki je iz igre metala z zgolj 29,8-odstotno uspešnostjo (17/57; Estonija 15/68 oz. 22,1 %), je bil tokrat Žiga Jurček, ki je vpisal 12 točk, 5 skokov, 2 pridobljeni žogi in 1 podajo.

Zadnjo tekmo v skupini B bodo Slovenci odigrali nocoj ob 19.30 uri, ko se bodo zoperstavili še Albaniji.

Evropsko prvenstvo divizije B za fante do 20 let:

4. kolo skupine B:

Torek, 17. julij:

SLOVENIJA - ESTONIJA 55:50 (14:17, 15:16, 16:5, 10:12)

Jurček 12, Bratec 10, Macura, Oman in Škedelj 7; Rosenthal 23, Stankevits 8, Niits 5.

STATISTIKA

Dalibor Damjanović, selektor slovenske reprezentance:

"Tekmo smo odprli odlično, nato smo zgrešili nekaj metov z bližine, ki jih je težje zgrešiti kot zadeti, in brez razloga izgubili koncentracijo v obrambi ter dovolili njihovim strelcem popolnoma odprte situacije, ki so jih realizirali. S temi napakami v obrambi smo nasprotnika sprostili, mi pa smo istočasno padli v nepotrebni krč in kontraritem in to smo vlekli skozi celo tekmo. Na koncu smo izvlekli zmago. Fantom, vsem ostalim v trenerskem štabu in seveda našemu fizioterapevtu Denisu Bergincu čestitam za vse, kar so naredili do zdaj. Vem samo to, ne bomo se zaustavili!"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik