Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Varovanci Daliborja Damjanovića vprašanje o zmagovalcu rešili že v prvi četrtini

Slovenska fantovska reprezentanca do 20 let tudi po tretji tekmi na evropskem prvenstvu divizije B ne pozna poraza. Po Bolgariji in Slovaški se je znesla še nad Moldavijo, ki jo je v Sofiji porazila kar z razliko 91 točk!

(foto: FIBA)

Slovenci so Moldavce premagali s 135:44 in s tretjo zaporedno zmago prevzeli vodstvo v skupini B. Drugo mesto z enakim izkupičkom zaseda Estonija, tretja pa je z zmago manj gostiteljica Bolgarija.

Naši fantje so si zmago praktično priigrali že v prvi četrtini, saj so že po uvodnih desetih minutah igre vodili za velikih 21 točk (14:35).

Mrežico nasprotnikov je začel rešetati Denis Alibegović, po njegovih 5 zaporednih točkah pa je Jakov Stipaničev vodstvo Slovenije še pred iztekom prve minute povišal na 7:0.

Omenjena igralca sta bila tudi sicer najbolj razpoložena varovanca Daliborja Damjanovića na uvodu srečanja, saj sta s skupnimi močmi dosegla kar prvih 17 točk ekipe, preostalih 18 točk Slovenije v prvi četrtini pa so dodali Jan Dornik (10), Aljaž Bratec (3), David Zajc (3) in Matic Vesel (2).

Slovenska izbrana vrsta je s popolno dominanco v napadu in obrambi vajeti igre v svojih rokah držala tudi v nadaljevanju in na glavni odmor odšla s prednostjo 40 točk (26:66), v zadnjo četrtino pa se podala že z naskokom 73 točk (32:105).

V naši zasedbi so se tokrat med strelce vpisali prav vsi igralci, ki so stopili na parket, dvomestno število točk pa je vpisala kar polovica ekipe. Največ, 33, jih je dosegel Jan Dornik, ki je bil z dodatnimi 15 skoki ter 6 podajami in pridobljenimi žogami izbran za najkoristnejšega igralca tekme.

Slovenska reprezentanca ima danes tekme prost dan, jutri ob 15. uri pa bo tekmovanje nadaljevala z obračunom proti Estoniji.

Evropsko prvenstvo divizije B za fante do 20 let:

3. kolo skupine B:

Nedelja, 15. julij:

MOLDAVIJA - SLOVENIJA 44:135 (14:35, 12:31, 6:39, 12:30)

Bicicov 10, Plahotniuc 8, Cretu 6; Dornik 33, Stipaničev 20, Alibegović 19.

STATISTIKA

Dalibor Damjanović, selektor slovenske reprezentance:

"Čestitke fantom za zmago. Na tej tekmi je bila najbolj važna koncetracija, da ni prišlo do nobene nove poškodbe. V ponedeljek imamo prost dan, ki ga je potrebno izkoristiti za regeneracijo in pripravo za nadaljevanje evropskega prvenstva."


Sorodni prispevki:

VIDEO: Slovenci na drugi tekmi do druge zmage

Share

Dodaj komentar

Iskalnik