Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Krka tudi v tretje posegla po preverjenem imenu

Članska ekipa Krke je postala močnejša za občasnega reprezentančnega kandidata Luko Lapornika, ki se po dveh sezonah v tujini vrača v Novo mesto.


(foto: KZS/Aleš Fevžer; arhiv Luke Lapornika)

29-letni branilec je na Dolenjskem nastopal že med leti 2013 in 2016, z njegovo pomočjo pa so krkaši osvojili sedmi naslov državnega prvaka in tri zaporedne naslove pokalnega prvaka.

Šentjurčan je minulo sezono tekmoval v Romuniji, kjer je z branilko naslova Steauo sezono državnega prvenstva končal v finalu, kjer ju je s 3:1 v zmagah ugnala Oradea.

Luka je v prvi romunski ligi odigral točno 40 tekem, v povprečno 21 minutah na srečanje pa dosegal 8,5 točke, 3 skoke, 1,6 podaje in 1,1 pridobljene žoge.

»Vesel sem, da se vračam v Novo mesto, saj sem tam odigral eno najboljših sezon v karieri in imam na to obdobje lepe spomine. Prepričalo me je ponovno igranje ABA lige, ambicije kluba, sestava ekipe. Zdi se mi pomembno, da so v klubu zadržali okostje ekipe. S svojimi izkušnjami lahko dam tej ekipi veliko, saj mi odgovarja stil igre, ki ga goji trener Petrov. Naredil bom vse za doseganje zastavljenih ciljev,« je ob podpisu pogodbe dejal Lapornik.

Sorodni prispevki:

Novomeščani z vse številčnejšo ekipo

Share

Komentarji   

 
0 #1 Jure 21:18 14-07-2018
Bravo! Še ena dobra poteza Krke, Petrova.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik