Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenke poleg nove tekme izgubile še kapetanko

Slovenska dekliška reprezentanca do 20 let je v ponedeljek odigrala zadnjo tekmo v skupinskem delu evropskega prvenstva, v naslednjo fazo tekmovanja pa odhaja z eno zmago in dvema porazoma.

(foto: FIBA)

Slovenija je tekmovanje v skupini A končala s porazom proti Nemčiji (65:82), ki je s tem dosegla prvo zmago na letošnjem evropskem prvenstvu divizije A.

Obračun proti Nemčiji se je za slovensko izbrano vrsto začel zelo nesrečno, saj se je že po treh sekundah igre poškodvala kapetanka Aneja Einfalt, ki v nadaljevanju obračuna ni več nastopila. Tekmo sta obe reprezentanci začeli zelo agresivno, nobeni od ekip pa si v prvih desetih minutah (26:23 za Nemčijo) ni uspelo priigrati višje prednosti.

Drugo četrtino so bolj odločno začele Nemke, ki so bile ves čas v vodstvu, z največjo razliko pa povedle v 17. minuti, ko so zadele za 25:39. Do najdaljšega odmora na srečanju so varovanke Predraga Radovića zaostanek zmanjšale na 8 točk (34:42).

V tretji četrtini so naša dekleta neuspešno poskušala ujeti priključek z nasprotnicami, priložnost za preobrat pa dokončno zapravila v zadnjih sedmih minutah igre, ko so tudi zaradi ponavljajočih težav s slabim skokom (tokrat so ga izgubile s 27:47) prejele kar 19, dale pa le 8 točk.

Najkoristnejša igralka Slovenije je bila Teja Goršič, ki je vpisala 16 točk, strelskemu izkupičku pa dodala še 7 skokov in 1 podajo.

Slovenska reprezentanca se v osmino finala podaja z najslabšega izhodišča v skupini A, tam pa se bo jutri ob 15.45 uri pomerila z Italijo, ki je v skupini B osvojila prvo mesto in je še neporažena.

Evropsko prvenstvo divizije A za dekleta do 20 let:

3. kolo skupine A:

Ponedeljek, 9. julij:

SLOVENIJA - NEMČIJA 65:82 (23:26, 11:16, 20:19, 11:21)

Friškovec 17, Goršič 16, Krošelj 10; Simon 24, Sabally 22, Gaba 10.

STATISTIKA

Predrag Radović, selektor slovenske reprezentance:

"Za nami je težka tekma. Punce so se borile, dale svoj maksimum, vendar nam na koncu ni uspelo. Vseeno jim čestitam za borbo in željo. V sredo se turnir začne na novo, sedaj prihajajo najpomembnejše tekme. Ne dvomim, da bodo dekleta tudi v nadaljevanju dala vse od sebe. Ni še znano, kako huda je poškodba Aneje Einfalt, močno pa upam, da ni nič hujšega. Gremo naprej z dvignjenimi glavami."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik