Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Mlajše članice do prve zmage na evropskem prvenstvu

Slovenska dekliška reprezentanca do 20 let ima po dveh tekmah na evropskem prvenstvu divizije A polovičen izkupiček. Po uvodnem porazu proti Srbiji je sinoči v madžarskem Šopronu premagala veliko Rusijo in ohranila upe po boljšem izhodišču v osmini finala.

(foto: FIBA)

Slovenke so tokrat že na samem uvodu tekme pokazale dovolj odločnosti za spodbuden začetek in z 9 zaporednimi točkami (Aleksandra Krošelj 5, Teja Goršič in Tina Cvijanovič 2) povedle z 9:3, po prvih točkah Zale Friškovec in kapetanke Aneje Einfalt pa svojo prednost še povečale in prvo četrtino dobile s 25:13.

Naša dekleta so hrabro igro kazale tudi v drugi četrtini in z razigranim duom Friškovec - Krošelj vztrajno višale razliko, ki je pred tretjo četrtino znašala že 18 točk (31:39), zmago pa dokončno potrdila na začetku četrte četrtine, ko je Krošljeva z uspešnim polaganjem v 33. minuti njihov naskok pred zasledovalkami povečala na velikih 20 točk (49:69).

Za razliko od prve tekme, ko so iz igre metale z le 34,9-odstotno uspešnostjo, so izbranke Predraga Radovića tokrat metale s 45,8-odstotno natančnostjo, preglavice pa jim še zmeraj povzroča slabši skok v napadu (na prvi tekmi so jih zbrale 9, na drugi pa 8).

Na tekmi proti Rusiji je bila najkoristnejša igralka in prva strelka Slovenije Zala Friškovec, ki je s kar 61,1-odstotnim metom iz igre vknjižila kar 37 točk, 6 skokov ter 2 podaji in pridobljeni žogi.

Slovensko reprezentanco danes ob 15.15 uri čaka še zadnja tekma v skupini A. Njena tekmica bo Nemčija, ki je po dveh srečanjih še brez zmage. Nemke so proti Rusinjam izgubile s 67:72, proti Srbkinjam pa klonile s 64:71.

Evropsko prvenstvo divizije A za dekleta do 20 let:

2. kolo skupine A:

Nedelja, 8. julij:

RUSIJA - SLOVENIJA 71:84 (13:25, 18:24, 18:18, 22:17)

Cheren 18, Zavialova 15, Olejnikova 13; Friškovec 37, Krošelj 25, Goršič 7.

STATISTIKA

Predrag Radović, selektor slovenske reprezentance:

"Čestitke puncam za zasluženo prigarano zmago in tudi strokovnemu štabu za dobro pripravo. Zdaj se moramo čimbolj spočiti za srečanje z Nemčijo."


Sorodni prispevki:

VIDEO: Slovenke evropsko prvenstvo odprle s porazom

Share

Dodaj komentar

Iskalnik