Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija vstopila v zadnji skupinski del kvalifikacij za svetovno prvenstvo

V Ljubljani se je včeraj zbrala slovenska moška članska reprezentanca, ki jo ta četrtek čaka začetek tretjega dela kvalifikacij za naslednje svetovno prvenstvo.

(foto: KZS/Aleš Fevžer)

Na zbor je prišlo 15 košarkarjev, namesto Luke Dončića, ki v tem delu kvalifikacij izbrani vrsti zaradi potrebne regeneracije po naporni sezoni ne bo mogel pomagati, pa je selektor Radovan Trifunović vpoklical še prvega strelca rednega dela minule sezone lige Nova KBM Blaža Mahkovica.

Poleg njenega so na priprave prišli še Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mesiček, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac.

Na uvodnih štirih tekmah so slovenski fantje, ki so bili v ponedeljek ob dnevu državnosti s strani predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja odlikovani z zlatim redom za zasluge, vknjižili po dve zmagi in poraza, obstoječe 2. mesto v skupini A pa bodo skušali izboljšati z zmagama na srečanjih proti ekipama Španije (28. junij ob 20.00) in Črne gore (1. julija ob 20.00).

V drugi del kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2019 se bodo uvrstile prve tri reprezentance iz vsake od osmih skupin.

»Reprezentanca se je zbrala na uradnem delu priprav pred tekmama tretjega kvalifikacijskega okna. Košarkarji so že zjutraj opravili trening moči, popoldan pa nas čaka prvi trening v telovadnici, kjer bomo začeli s taktično pripravo na tekmo proti Španiji. Verjamem, da bomo obe srečanji odigrali na visokem nivoju, pokazali zvrhano mero borbenosti, ki nas lahko pripelje do dveh pomembnih zmag. Tudi v tretjem ciklu ne bomo mogli računati na pomoč Luke Dončića. Košarkarska zveza Slovenije in strokovni štab reprezentance sta naredila prav vse, da bi Luka lahko zaigral. Kljub Lukovi veliki želji, da ponovno obleče dres slovenske reprezentance, pa bomo upoštevali želje moštva Dallas Mavericks, ki Luki predpisuje počitek. Reprezentanci se bo priključil še Blaž Mahkovic, ki se je z borbeno igro izkazal že v drugem ciklu kvalifikacij za SP. Vabim vse navijače, da napolnijo Stožice in postanejo naš šesti igralec.« je na zboru reprezentamce povedal njen selektor Radovan Trifunović.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik