Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija ima znova B reprezentanco

Košarkarska zveza Slovenije je po dveh letih posta zopet obudila drugo ekipo moške članske reprezentance, na čelo katere je postavila stratega Aleksandra Sekulića.

(foto: KZS)

Pomožni trener prve ekipe slovenske izbrane vrste je na priprave, ki se bodo začele 9. julija na Rogli, povabil 12 košarkarjev.

V Sloveniji bo zasedba še ob pomoči trenerja Jerneja Valentinčiča trenirala teden dni, nato pa se bo, tako kot leta 2015, odpravila na Kitajsko, kjer jo v treh različnih mestih čakajo tri prijateljske tekme.

Z neznano kitajsko ekipo se bodo v Henanu, Lianyungangu in na še eni neznani lokaciji 18., 20. in 22. julija pomerili Nejc Barič, Urban Durnik, Tadej Ferme, Alen Hodžić, Jan Kosi, Blaž Mahkovic, Nejc Martinčič, Jan Močnik, Bojan Radulović, Leon Šantelj, Miha Vašl in Luka Vončina.

Med omenjenimi sta bila v postavi prejšnje B reprezentance le Mahkovic in Vončina.

»Za obuditev članske B reprezentance smo se odločili, ker želimo preizkusiti dodatno število igralcev, ki bi nam lahko pomagali v prihajajočih kvalifikacijskih tekmah, ko ne moremo računati na košarkarje, ki nastopajo v najmočnejših ligah. Turnir na Kitajskem nam bo dal bolj realno sliko kakovosti igralcev, ki so na robu članske reprezentance. Štab reprezentance in način igre bosta prilagojena članski izbrani vrsti. Na Kitajskem nas čakajo tri močne tekme, ki bodo pravi test za te fante,« je povedal selektor Aleksander Sekulić, generalni sekretar KZS Radoslav Nesterović pa je dodal:

»Po dveh letih premora smo se na Košarkarski zvezi Slovenije odločili, da obudimo člansko B reprezentanco. Glavni razlog je v spremembi sistema kvalifikacij za velika tekmovanja, ki zahteva vključenost večjega števila košarkarjev. Pred meseci smo na KZS dobili povabilo s strani kitajske zveze in se odločili, da reprezentanca v državi, kjer bo potekalo prihodnje svetovno prvenstvo, odigra tri tekme. Verjamem, da bodo priprave ter tekme koristile tako košarkarjem kot tudi strokovnemu štabu članske reprezentance.«

Sorodni prispevki:

Pred domačo tekmo s Španijo kar 21 kandidatov

Share

Komentarji   

 
-6 #25 Joža 22:29 22-06-2018
Izlet na Kitajsko. Repka brez smisla.
Citat
 
 
+4 #24 tifoz 13:20 21-06-2018
Ime koper je sveto,zato ga ti,ki se podpisuješ z njim,prosim ne uporabljaj,ker ime s tabo nima nobene veze in sardon je povedal kar večina misli.
Citat
 
 
-5 #23 Kralj 13:14 21-06-2018
Vsak malo boljši igralec li je recimo na robu A repke ali pa ima za sabo dobro sezono in ima možnost kam na bolje, je zavrnil ta turistićni odhod v Azijo...seveda si bodo raje vzeli nekaj casa oddiha in se nato individualno pripravili na novo sezono.
Potem pa zvezi ne preostane drugega kot da poklice nekega Radulovica ali Šantlja, ki skupaj ne dosežeta vec kot 5 tock na tekmo v prvi slovenski ligi..
Citat
 
 
-2 #22 Janez 20:00 20-06-2018
Pepi sport
Citat
 
 
-2 #21 Lojze 17:21 20-06-2018
Kdo pa je tem igralcem kaj agent?
Citat
 
 
+9 #20 oj oj 08:53 20-06-2018
[quote name="Zvezdaš"]Nejc Zupan, kronične težave na tej poziciji? Ta reprezentanca je sama sebi namen?[/quote
nejc kolikor vem je zavrnil ,ker hoče imeti počitnice
Citat
 
 
+6 #19 koper 22:30 19-06-2018
Slo, a si bolan? Kaj ima avanzo s tem? Glede na to da odhod igralcev, zeleli so se siska, predstavlja spremembo termina priprav za Primorsko.Za Primorsko je to zelo slaba stvar.

Primorska je tudi edina ki pusti igralce da igrajo za reprezentanco B (razen siske).In zato jih je treba *****?
Poglejte se malo v ogledalo preden kritizirate.
Citat
 
 
+5 #18 Hmel 22:12 19-06-2018
se pravi, to da mamo B repko, ki bo omogočla 12 igralcev turnir na Kitajskem, ste vi obrnal tko, da je Avanzo organizator tega, kr bo obrnu keš? :) Svaka čast za zgodbo.
Citat
 
 
-7 #17 Mazevz Z. 18:45 19-06-2018
Kosi, Radulovic, Hodzic, in Martincic? B reprezentanca? noben ne more dati vec kot 5 tock na tekmo oz 2 skoka...dobro zato pa vsaj ne igrajo dobre obrambe...
bo pa dodana vrednost J. Mocnik :-x
Citat
 
 
-3 #16 marty 18:09 19-06-2018
Citati Sardon:
Citati Slo:
To je posel Avanza ki ima edini pogodbo z Kitajci se iz casov ko je bil na zvezi. Poslati igealce tako dalec za 3 tekme je za njega vnosen posel. Pa se njegovi igralci iz Primorske i njegov trener.


Torej, tudi Avanzo je ratal en "mutikaša". Zgleda, da Vuga res ma talent, da same take najde in privleče k nam v Koper. :lol:

ejga - ne Vuga - oni drugi majo "nos", da najdejo takga kot je on in ga vlečejo za j...a... :-x
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik