Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Luka Dončić k petkratnim prvakom lige NBA?

Čeprav je do četrtkovega nabora lige NBA časa vse manj, je govoric o možnih scenarijih vsak dan več. V njih je kakopak vpleten tudi največji evropski zvezdnik nabora Luka Dončić.

 

(foto: arhiv Luke Dončića; NBA)

Kateri po vrsti se bo naš edini nabornik rokoval s komisarjem lige Adamom Silverjem, si ameriški analitiki niso enotni, so pa zato prepričani, da bo 19-letni Ljubljančan zagotovo izbran med prvimi petimi košarkarji.

Kot prvi bodo izbirali Phoenix Sunsi z njihovim novopečenim trenerjem Igorjem Kokoškovim, ki so v minuli sezoni z le 21 zmagami in kar 61 porazi osvojili 30. oziroma zadnje mesto v ligi, sledili pa jim bodo Sacramento Kingsi (27/55 oz. 26. mesto), Atlanta Hawksi (24/58 oz. 28. mesto), Memphis Grizzliesi (22/60 oz. 29. mesto) in Dallas Mavericksi (24/58 oz. 28. mesto).

Po nekaterih kombinacijah se lahko Dončić preseli tudi k petkratnim prvakom San Antonio Spursom, saj so Kralji izrazili zanimanje za Kawhija Leonarda, Ostroge pa si odkrito želijo pravice do drugega izbora.

Trener Gregg Popovich ima s Slovenci že kar nekaj dobrih izkušenj, saj sta bila v preteklosti njegova varovanca tudi Radoslav Nesterović (od 2003 do 2006) in Beno Udrih (od 2004 do 2007), v času njunega igranja v Teksasu pa je San Antonio osvojil kar dva naslova prvaka lige NBA (2005 in 2007).

Sorodni prispevki:

Naša država ostala brez predstavnika na naboru lige NBA 

Lukamania po Evropi zajela že tudi ZDA!

Share

Dodaj komentar

Iskalnik