Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija v četrtfinale s prvega mesta!

Na Filipinih se danes končuje prvi del svetovnega prvenstva v košarki 3x3, v torkove izločilne boje pa se je prebila tudi reprezentanca Slovenije, ki se bo v četrtfinale podala z najboljšega možnega izhodišča!

(foto: FIBA)

Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt so v skupinskem delu tekmovanja premagali Japonsko (22:14), Estonijo (21:15) in Indonezijo (21:7) ter izgubili proti Poljski (17:21), z izkupičkom treh zmag in enega poraza pa v skupini B zasedli končno 1. mesto.

Slovenci se bodo v četrtfinalu pomerili z Ukrajinci, ki so v skupini D s 4 zmagami in 3 porazi osvojili 2. mesto.

»Po tekmi med Poljsko in Estonijo, ki jo je slednja dobila z reletivno nizkim rezultatom, je bilo spet popolnoma vse v naših rokah. Vedeli smo, kaj je potrebno storiti, da nam uspe ujeti prvo mesto v skupini. Trdi Estonci so bili neugoden nasprotnik, a smo v drugem delu tekme le prevesili tehtnico v našo korist, poleg tega pa dosegli še 21 točk. V drugo tekmo smo odšli maksimalno zavzeto in jo dobili predčasno, kar je bil tudi cilj. Sedaj se pravi boj šele začenja,« je po popolnem izkupičku v prvem delu svetovnega prvenstva povedal slovenski reprezentant Gašper Ovnik.


Sorodni prispevki:

Slovenci prvi dan polovično uspešni

"Ciljamo na najvišja mesta"

Share

Dodaj komentar

Iskalnik