Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Ciljamo na najvišja mesta"

Jutri se začenja svetovno prvenstvo v košarki 3x3, ki bo vse do 12. junija potekalo v Manili na Filipinih. Na njem ne bo manjkala niti izbrana vrsta Slovenije, ki se je na preteklih štirih izvedbah kar dvakrat zavihtela med najboljše štiri ekipe.

(foto: FIBA; KZS)

Slovenska reprezentanca je svojo najboljšo uvrstitev dosegla leta 2016 v kitajskem Guangzhouju, kjer so Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt posegli po bronasti kolajni, letos pa bo v isti postavi skušala izboljšati 4. mesto iz lanskega tekmovanja v francoskem Nantesu.

Ekipa košarkarskega kluba 3x3 Piran, ki je v tej sezoni osvojila že tri mednarodne turnirje FIBA Challenger, bo prvenstvo začela v skupini B, v kateri se bo po vrsti pomerila s Poljsko (8.6. ob 8. uri po slovenskem času), Japonsko (8.6. ob 9.10), Estonijo (10.6. ob 7.40) in Indonezijo (10.6. ob 9.10).

V četrtfinale napredujeta prvouvrščeni ekipi iz vsake od štirih predtekmovalnih skupin. Slovenska skupina B se v drugem delu tekmovanja križa s skupino D, ki jo sestavljajo Hrvaška, Jordanija, Latvija, Nigerija in Ukrajina.

Polfinale, tekma za 3. mesto in finale bodo na sporedu v torek, 12. junija.

»Tekmeci v skupini B načeloma niso prezahtevni, če bodo reprezentance nastopile v napovedanih postavah. V četrtfinalu pa bodo ekipe izjemno izenačene, zato je nepomembno, na katerega nasprotnika naletiš. Veliko bo odvisno predvsem od dnevne forme. Ciljamo na najvišja mesta,« je pred odhodom na Filipine povedal Simon Finžgar.

Share

Komentarji   

 
+2 #1 Simon 09:39 07-06-2018
Vso srečo ekipa!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik