Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Naša srebrna dekleta začela s pripravami na evropsko prvenstvo

Na Rogli so se včeraj zbrale kandidatke za nastop na evropskem prvenstvu za dekleta do 20 let, ki ga bo med 7. in 15. julijem gostila sosednja Madžarska. Novi selektor izbrane vrste Predrag Radović je na seznam uvrstil 14 košarkaric.

(foto: FIBA)

Slovenke so se na preteklem evropskem prvenstvu mlajše članice okitile s srebrno medaljo, kar predstavlja največji uspeh slovenske ženske košarke v zgodovini.

Ekipa je pred začetkom letošnjih priprav doživela številne spremembe, nov je tudi glavni trener. Damirja Grgića je na selektorskem stolčku zamenjal Predrag Radović, ki uspešno deluje v ženskem košarkarskem klubu Grosuplje, hkrati pa opravlja vlogo pomočnika v slovenski ženski članski reprezentanci.

Od lanske zmagovite postave so v ekipi ostale samo Tina Cvijanovič, Zala Friškovec in Aleksandra Krošelj, ostale kandidatke pa predstavljajo Meta Černač, Merisa Dautović, Aneja Einfalt, Maša Gabrijel, Teja Goršič, Nina Jesenšek, Lara Kozina Bubnič, Gala Kramžar, Lejla Pamić, Anja Špoljar in Tinkara Zoran.

V pripravljalnem obdobju bodo Slovenke odigrale osem prijateljskih tekem. Prvi preizkus pripravljenosti jih čaka že prihodnji konec tedna, ko bodo na Rogli gostovale Madžarke. Naslednjih pet tekem bodo slovenske košarkarice odigrale na Hrvaškem oziroma v Italiji, tik pred odhodom v Šopron pa jih čaka še obračun s Švedinjami.

Slovenija bo evropsko prvenstvo divizije A začela v skupini A, kjer se bo po vrsti pomerila s Srbijo, lani tretjeuvrščeno Rusijo in Nemčijo. Naslov evropske prvakinje brani Španija.

»Igralke in strokovni štab se veselimo začetka priprav na evropsko prvenstvo. Na zbor je prišlo 13 košarkaric, Tinkara Zoran pa se bo zaradi šolskih obveznosti reprezentanci pridružila v ponedeljek. Težave s poškodbo ima Gala Kramžar, ostale košarkarice pa so zdrave in pripravljene na delo. Ob tej priložnosti se moram zahvaliti Košarkarski zvezi Slovenije, ki je ponovno poskrbela za optimalne pogoje, da se lahko ekipa kar najbolje pripravi na prvenstvo,« je na uvodu priprav povedal selektor Predrag Radović.

Share

Komentarji   

 
-7 #2 Ball 07:21 09-06-2018
Zato ker je odlična igralka.
Citat
 
 
+14 #1 123 08:36 08-06-2018
Ali nimajo vse solskih obveznosti (mature?)...letnik 1999? Zakaj izjema?
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik