Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Nekdanji slovenski selektor z dvojno krono dvignil svojo vrednost

Sezono 2017/18 so zaključili tudi na Hrvaškem, kjer se je naslova prvaka še petič zapovrstjo razveselila zagrebška Cedevita, ki v finalu z mestno tekmico Cibono ni imela preveliko dela.


(foto: KK Budućnost)

Jure Zdovc in njegovi izbranci so pomožnega trenerja Leona Subotića in njegove varovance dokončno porazili že na četrti tekmi, ki so jo po prevladi v tretji četrtini (21:13) dobili s 77:68.

Pri zmagovalcih je bil najkoristnejši igralec bosanski branilec Džanan Musa, ki je dosegel 21 točk, 3 podaje in 1 pridobljeno žogo, pri poražencih pa je bil najbolj učinkovit hrvaški center Luka Žorić, ki je zbral 20 točk, 10 skokov, 3 blokade, 2 podaji in 1 pridobljeno žogo.

V finalni seriji je sicer prva povedla aktualna podprvakinja Cibona (v gosteh je zmagala s 96:87), potem pa je pobudo prevzela branilka naslova Cedevita in slavila na vseh naslednjih treh tekmah (73:82, 81:54 in 68:77).

Zdovc je Subotića predtem ukanil tudi v finalu hrvaškega pokala (86:74), ob tem pa se prebil še v polfinale regionalne lige ABA, kar so odlične reference za podpis pogodbe z novim delodajalcem, ki bi v primeru 51-letnega Konjičana utegnil biti turški Banvit.


Sorodni prispevki:

Bo v Turčiji Slovenec zamenjal Slovenca?

Zdovc znova na trgu prostih trenerjev

Share

Dodaj komentar

Iskalnik