Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V regionalni ligi zopet trije slovenski klubi?

Vodstvo ženske mednarodne lige BTravel WABA je sporočilo, da se je v predpisanem roku za naslednjo sezono tekmovanja uspešno prijavilo deset klubov, eden pa je zaprosil za podaljšanje roka za prijavo.

(foto: FIBA; WABA)

Za nastop v prihodnji sezoni so že potrjeni Cinkarna Celje in Triglav (Slovenija), Medveščak in Ragusa (Hrvaška), RMU Banovići in Play Off Ultra (Bosna in Hercegovina), Crvena zvezda in Kraljevo (Srbija), Budućnost Bemax (Črna gora) in Montana 2003 (Bolgarija), hrvaška predstavnica Tresnjevka 2009 pa je zaprosila za podaljšanje roka za prijavo.

Ker si vodstvo tekmovanja želi, da bi se tudi v prihodnjo sezono lige BTravel WABA podalo vsaj 12 moštev, je hkrati začelo tudi pogovore z nižjeuvrščenimi klubi iz držav, ki v ligi še niso presegle določenega števila tekmovalcev in ki so zainteresirani za igranje na višjem nivoju.

Med njimi je tudi Slovenija, ki ji v ligi pripada še eno mesto. V letošnjem slovenskem prvenstvu sta bila druga dva najuspešnejša kluba ljubljanska Akson Ilirija in Maribor, ki sta sezono zaključila v polfinalu.

Trije slovenski klubi so v ligi WABA tekmovali že v sezonah 2003/04 (Celje, Ježica in Maribor), 2009/10 (Celje, Maribor in Kranjska Gora), 2013/14 (Celje, Grosuplje, Triglav), 2014/15 (Celje, Grosuplje in Triglav) in 2015/16 (Celje, Grosuplje in Triglav).

Sorodni prispevki:

Celjanke prvič poražene v finalu lige WABA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik