Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Olimpija po pravi drami znova na vrhu

Razburljiva sezona lige Nova KBM je končana, z nazivom najboljšega košarkarskega kluba v Sloveniji pa se bo celo leto lahko zopet hvalila Petrol Olimpija, ki je na odločilni peti tekmi finala šele v podaljšku ugnala Krko in se na domačem parketu razveselila še svojega 17. naslova državnega prvaka.

(foto: Petrol Olimpija)

Ljubljančani in Novomeščani so se na peti finalni tekmi merili že petič v zgodovini, prvič v tako dolgih serijah omenjenega dvoboja pa se je zgodilo, da so končni zmagovalci postali zmaji.

Letošnja finalna serija, ki je bila ena najbolj napetih v zgodovini državnega prvenstva, je tudi sicer upravičila pričakovanja. Dolenjci so z nepopustljivo borbenostjo dokazali, da papir prenese marsikaj, parket pa pokaže dejansko stanje v ekipah. Zato je Krka v zmagah povedla z 2:1, Olimpija pa je postala šele druga ekipa v zgodovini samostojne Slovenije, ki je nadoknadila ta zaostanek.

Peta tekma je bila slastna sladica za vse košarkarske sladokusce. Bolje so jo začeli gostitelji, ki so po prvih dveh točkah Jordana Morgana v 6. minuti povedli s 17:10, potem pa so se razigrali tudi gostje, ki so do konca prvega polčasa (47:45) na krilih skupnih 16 točk Saše Zagorca in Marka Jošila dodali še kar 35 točk.

Izenačena igra se je nato nadaljevala vse do konca rednega dela tekme, vsa ugibanja o zmagovalcu pa bi lahko razrešil Jošilo, ki je imel 17 sekund pred koncem četrte četrtine priložnost, da z dvema prostima metoma Krki priigra naslov prvaka. Zadel je le enega, s čimer je izid izenačil na 86:86, zato sta ekipi morali odigrati še podaljšek.

Tudi v dodatnih petih minutah igre nismo bili prikrajšani za dramske vložke, boljšo predstavo pa so pokazali domačini, ki so po 17. točki Zagorca za 89:88, s pomočjo Roka Badžima in Morgana, naredili odločujoči delni izid 6:2 in njihovo proslavljanje ubranjenega naslova državnega prvaka se je lahko začelo.

Tako kot v lanskoletnem, je bil tudi v letošnjem finalu za najkoristnejšega igralca izbran Američan Devin Oliver, ki je v finalni seriji v povprečno 30 minutah igre dosegal 13 točk, 7,8 skoka, 3,4 podaje in 1,4 pridobljene žoge.

Liga Nova KBM za prvaka, finale:

Torek, 29. maj:

PETROL OLIMPIJA - KRKA 95:90 (30:28, 17:17, 21:21, 18:20, 9:4) [3:2]

Morgan 23, Oliver in McCarron 16, Lorbek 15; Dimec 21, Zagorac 17, Jošilo 15.

STATISTIKA

Zoran Martić, trener Petrola Olimpije:

"To je bil finale, vreden svojega imena. Peta tekma je bila češnja na vrhu torte. Mislim, da smo gledalci uživali vsak trenutek in to si je slovenske košarka zaslužila. Na koncu smo bili oboji zelo utrujeni, delali smo napake, vendar smo se borili do zadnjega atoma moči in na koncu prinesli Ljubljani tako želeni naslov."

Simon Petrov, trener Krke:

"Kot vsak športnik, ki trdo dela za uspeh, smo seveda razočarani, toda glede na to, da smo pustili na igrišču dušo in srce, mislim, da si nimamo kaj očitati. Tekma bi se lahko obrnila tudi na našo stran. Žal se ni, zato lahko Olimpiji čestitam za naslov."


Sorodni prispevki:

Naj zmaga tisti, ki bo boljši

Share

Komentarji   

 
+6 #13 Corel 12:08 30-05-2018
Zakaj tak cirkus.Vse je bilo programirano,da Olimpija osvoji naslov,saj se bo samo z argumentom osvojitve prvaka,Lisac lahko pogajal za Uleb.In to vedo vsi,tako Matej in Radoslav,kot Roman in sodniki.Gre za " nacionalni interes", tako,da Krka ni imela nobenih možnosti,kljub medijskemu pompu,naj zmaga boljši.
Pa še malo za šalo,za nagrado pa naj igralce danes peljejo v BTC na Buraka.
Citat
 
 
+16 #12 Realist 09:41 30-05-2018
Katerakoli ekipa bi zmagala bi bilo zasluženo. Obe ekipi sta pokazali karakter.
Krkina ekipa je lepo sestavljena in dobro vodena. Naslednjo sezono zagotovo ostanejo brez Jošila ki je zrel za Nemško ligo. Upam da Marineli ostane ker se fant razvija in bo pravi bek-suter.

Olimpija ima vedno visoka pricakovanja tako da mi kosarkaski navduseni se ocitno nismo se sprijaznili s tem da je klub bleda senca tiste evroligaske Olimpije. Vendar vec kot ocitno je da se v klubu trudijo da se klub dvigne eno stopnicko visje. Sicer vec sem pricakoval od Martica.
Naj malo pogleda Petrova kako se vodi tekme in kako se vliva energijo igralcem.

Kje lahko dam predlog da se uvede pravilo da za clanskega trenerja katerekoli lige moras imet odigranih 5 sezon članske košarke? Prevec igralcev je propadlo in preveč je izgubljenih talentov zaradi nesposobnih trenerjev in to je tud odraz nase lige. Naj nebodo samo finance izgovor za padec kvalitete.

Lp sportnim navdusencem do naslednje sezone
Citat
 
 
+1 #11 dragon 09:27 30-05-2018
Vse pijano je, vse končano je, naša Olimpija zopet prva je!!!
Citat
 
 
+10 #10 Spanoulis 08:50 30-05-2018
Citati Roman:
Naslov je spet tam, kamor spada!


Kako so igrali si ga je bolj zaslužila Krka.

Ekipa "povprečnežev" je odgarala serijo proti ekipi "profesionalcev", programiranih in zloženih za naslov prvaka. Proti ekipi ki je mislila da se bo sprehodila do pokala.
Citat
 
 
+1 #9 Roman 08:28 30-05-2018
Naslov je spet tam, kamor spada!
Citat
 
 
+31 #8 Krešo 22:19 29-05-2018
Olimpija je prvak, ampak moje globoko spoštovanje igralcem Krke. Pokazal so kako se bori za klub. Dobesedno do konca. Opazoval sem Petrova in videl bivšega igralca - vedel je kako je fantom, so izmučeni in še trgajo. Skoraj bi jim uspelo. Igral so moško kot je treba. Niso imeli konkurenčne ekipe, pa so drugi v državi. Pa še pol ekipe je iz domačih logov in to je lep obet za prihodnost.

Če bi Olimpiji kdaj uspelo sestavit podobno ekipo...
Za razliko od lani, mi ekipa letos ni delovala simpatično - preveč so stokal in jokal. Mladih niso spustil zraven, dokupil pa so vse, kar so lahko (oba Lorbka, Begiča, Tratnika, Sanona, Avstralca, trenerja) - denar očitno ni bil problem. Olimpija bo morala zelo prevetrit sestavo, da bo boljša in všečna. Sicer je ta naslov brez veze.

Po drugi strani pa bodimo pošteni - letošnje finale so v glavnih vlogah igrali sami tujci. Velja za oba kluba. In to ni dobro.

Če se to s sodniki ne poštima, bo naslednja sezona brez veze. Toliko slabega sojenja kot letos, vključno s finalom, ne more iti neopaženo mimo.

Pa MVP bi moral biti Morgan, ne Oliver.
Citat
 
 
+18 #7 Gospod 21:53 29-05-2018
Velike čestitke in poklon igralcem Krke, ki so borili do zadnjih atomov moči.
Citat
 
 
+14 #6 Poznavalec 21:13 29-05-2018
Odlična tekma prava promocija košarke. Čestitke obema ekipama. Sodniki tokrat niso bili v ospredju. Odločila daljša klop Olimpije. Petrov dokazal da je odličen trener in upam da bodo pri Krki vztrajali z svojimi igralci letos so imeli srečo z tujci.
Citat
 
 
+19 #5 Blaž 20:59 29-05-2018
Čestitke obema ekipama! Škoda, da ne igrajo na 4 zmage. Bi še kar gledal... :lol:
Citat
 
 
-1 #4 LJ 20:46 29-05-2018
Po nogometaših prvaki še košarkarji! Sezona za anale!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik